Latvijas hokeja izlase IIHF rangā pakāpusies uz desmito vietu (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja izlase pēc veiksmīgi aizvadītām Soču olimpiskajām spēlēm Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā pacēlusies uz desmito vietu.

Latvijas valstsvienība nu iekrājusi 3295 punktus, kas rangā ļauj apsteigt Vāciju. Devītajā vietā šobrīd atrodas Norvēģija, kas iekrājusi par 55 punktiem vairāk.

Latvijas izlase pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē iekļuva olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, kur ļoti spraigā cīņā ar 1:2 piekāpās spēcīgajai Kanādai, kas vēlāk finālā pret Zviedriju aizstāvēja savu pirms četriem gadiem Vankūverā iegūto olimpisko spēļu čempiones titulu.

Noslēgumā Latvijas hokejisti Sočos izcīnīja astoto vietu.

Pirmo vietu rangā saglabājusi olimpiskā vicečempione Zviedrija, bet otrā joprojām ir Soču Olimpiādes bronzas medaļniece Somija. Savukārt olimpiskā čempione Kanāda pakāpusies uz trešo pozīciju, kamēr Krievija nokritusi uz ceturto vietu.

Labāko piecinieku tikmēr noslēdz Čehija, bet sestā ir ASV. Šveice tikmēr saglabājusi septīto vietu, bet Slovākija ir astotā.

Uzreiz aiz Vācijas IIHF rangā 12.vietā seko Francija, bet pēc tās - Dānija un Slovēnija, kas pakāpusies no 17.pozīcijas. Tikmēr šī gada pasaules čempionāta saimniece Baltkrievija noslīdējusi uz 15.vietu.

Nākamais IIHF rangs tiks publicēts pēc pasaules čempionāta, kas Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu