FIFA vadība otrdien Katarā izlems, kurā ziemas periodā tiks rīkots Pasaules kauss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadība otrdien tiksies Katarā, lai izlemtu, kurā 2022.gada ziemas periodā tiks rīkots Pasaules kausa finālturnīrs.

Tikšanās laikā tiks pārrunāts, kad būtu jārīko Pasaules kauss - 2022.gada sākumā vai beigās. Savukārt šī gada marta vidū FIFA izpildkomiteja jau noteiks precīzu pasaules čempionāta datumu.

Lielākais šķērslis Katarā spēlēt futbolu ierastajā gadalaikā ir augstā temperatūra, kas vasarā var sasniegt 40 grādus pēc Celsija. Šāda temperatūra futbola spēlēšanu padarītu bīstamu dzīvībai.

Kā ziņots, novembrī FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē kārtējās tikšanās laikā apsprieda asociācijas ierosinājumu čempionātu aizvadīt novembrī un decembrī vai janvārī un februārī. Savukārt Eiropas Klubu asociācija (ECA) ierosinājusi turnīru rīkot aprīlī un maijā.

ECA arī šobrīd turpina uzstāt, ka Pasaules kauss būtu jārīko 2022.gada maijā vai jūnijā, tādējādi netiktu pārrauti vai traucēti čempionāti Eiropas futbola lielvalstu līgās, kā arī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgā.

Tomēr ECA lūgums, visticamāk, netiks ņemts vērā, jo UEFA jau piekritusi Pasaules kausa rīkošanas gadalaika maiņai. Eiropas vadošie klubi pieprasījuši naudas kompensāciju, ja Pasaules kauss netiks rīkots ierastajā gadalaikā.

«Pasaules čempionāts Katarā 2022.gadā, izvairoties no lielā karstuma, būtu jārīko ziemā,» pagājušajā mēnesī atkārtoti norādīja Valkē.

Ja Pasaules kauss norisinātos novembrī, spēlētāji un līdzjutēji izbaudītu patīkamu gaisa temperatūru - 25 grādus pēc Celsija -, kas ir līdzīgi apstākļiem iepriekšējos finālturnīros.

FIFA ģenerālsekretārs norādījis, ka tiks ņemts vērā arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lūgums nerīkot pasaules čempionātu futbolā vienā laikā ar 2022.gada olimpiskajām spēlēm.

Arī pati rīkotājvalsts pēc korupcijas skandāliem vairs nevēlas iesaistīties nekādos strīdos. Katara pašlaik izstrādā gaisa dzesēšanas tehnoloģijas, ja nu čempionātu tomēr izvēlas rīkot vasarā.

Eiropas Padomes (EP) locekļi pagājušajā mēnesī izteica aicinājumu FIFA atkārtot balsojumu par 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkotāju valsti, jo lēmums šīs tiesības piešķirt Katarai bijis «nepārprotami kļūdains».

EP locekļi uzsvēra, ka FIFA ap to virmojošo korupcijas skandālu dēļ ir spiesta rīkot atkārtotu balsojumu. Tikmēr pašreizējais FIFA prezidents Zeps Blaters uzsver, ka «būtu jānotiek zemestrīcei, lai lēmums tiktu mainīts».

Kā zināms, pēc pieciem gadiem, kad FIFA lems par 2026.gada Pasaules kausa rīkotāju likteni, organizatorus noteiks FIFA kongress, nevis FIFA izpildkomiteja, kā tas bija līdz šim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu