Rallijsprinta «Alūksne» rīkotāji atviegloti par ziemas iestāšanos (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, V4 Motors

Šīgada Latvijas rallija kalendāra pirmo sacensību - rallijsprinta «Alūksne» - rīkotāji jūtas atviegloti par ziemas iestāšanos Latvijā, piebilstot, ka vēl pirms pāris dienām viņi nodarbojās ar sniega «pielūgšanu».

Šoreiz sacensības tiks piemērotas vairāk rallijsprinta formātam - pirmajā dienā tiks veltīts vairāk laika trases izpētei, bet pats rallijs norisināsies otrajā dienā, 18.janvārī. Šis vienlaikus būs Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms, kā arī cīņa par rallija «Alūksne» kausu individuālajā vērtējumā.

«Iepriekšējais gads mums nebija tik atbalstītājiem bagāts. Šogad ir piesaistīti vairāki uzņēmēji, kas ir liels pienesums rallija infrastruktūras uzlabošanai,» preses konferencē otrdien pauda Alūksnes domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins. «Vēl pirms trim dienām pielūdzām sniegu, taču šobrīd laika apstākļi ir uzlabojušies. Sniega sega gan nav tāda kā pērn, taču viss būs kārtībā.»

«Sniegs un ledus mums būs, jo taisām taču ziemas ralliju. Trasi veidojam arī ar mākslīgiem paņēmieniem,» piebilda sacensību organizators Gatis Cimdiņš. «Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šī trase ir par 90% jauna. Tāpat rallijā ir sagaidāmi tramplīni. Savukārt apmeklētāji varēs saņemt īpašus aprakstus, kur būs minēti visi piebraucamie ceļi veiksmīgai sacīkšu vērošanai.»

Dalībai sacensībās pieteikušās 46 ekipāžas. Tajās startēs vairākas spēcīgas ekipāžas no Latvijas, kā arī braucēji no Ukrainas un Krievijas. Viena ekipāža ir arī no Anglijas, kur mašīnu vadīs 15 gadus vecais Džošs Kornvels. Organizatori šo ekipāžu sauc par rallija «melno zirdziņu».

Pateicoties atbalstītājiem, arī šogad ātrākajai 2WD klases ekipāžai tiks piešķirta naudas balva 1000 eiro apmērā. Pagājušajā gadā šo balvu nopelnīja Atis Bruņinieks ar Edgaru Grīnu.

Gan 2011., gan 2012.gadā šajā rallijā uzvarēja Jāņa Vorobjova ekipāža, savukārt pērn nepārspēts palika Vasilijs Grjazins.

Šogad sacensību trases vīsies caur Alūksnes novada Alsviķu, Annas, Zeltiņu un Ilzenes pagastiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu