Rallijs «Sarma» svin 40. jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Rallijs Sarma 2015, kas notiks 23. un 24. janvārī Apes un Gulbenes novadā, vienlaikus atklās Baltijas 2015. gada rallija sezonu un svinēs savu 40. jubileju.

Šogad ziema Latvijā ir nepastāvīga un šobrīd nav iespējams prognozēt, kādi būs laikapstākļi rallija laikā, taču rallija organizatori un abi novadi ir gatavi uzņemt visus rallija dalībniekus un viesus, bet pilnīgi visi, kam tuvs un mīļš ir rallijs, cer, ka ziema šogad nepievils.

Pirmais rallijs Sarma notika 1976. gadā, un ne katrs pat kvēlākais rallija fans zina, ka sākotnēji šā tradicionālā ziemas rallija mājvieta bija Rīga. Tolaik rallija ātrumposmiem tika izmantoti Siguldas, Suntažu un Ropažu apkaimes ceļi.

Tikai 1984. gadā tika pieņemts lēmums, ka īsta ziemas rallija mājvietai ir jābūt Gulbenei, kas jau izsenis tiek uzskatīta par Latvijas ziemas galvaspilsētu.

Kopš 2012. gada Gulbenei Sarmas ralliju palīdz rīkot un uzņemt viena no mazākajām un klusākajām Latvijas pilsētām - Ape. Šīs apkaimes viltīgie ceļi ir piešķīruši rallijam jaunu «garšu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu