Bored of Borders: Mazā pasaule, caurais miegs un sarežģītākā robeža Eiropā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atlikusi finiša diena, un Kārlis būs sasniedzis nosprausto mērķi - ar skrituļslidām pārslidot pāri Eiropai, veicot 6200 kilometru.

Pārsteidzošā satikšanās Seviļā

Seviļa ir lielākā Spānijas pilsēta, caur kuru jāslido Kārlim. Ceļš gan neved pa pašu pilsētas centru, bet gar kanālu. Slidojot garām autoostai, Kārlis izdzird, ka kāds viņu sauc vārdā. Miljons apstākļu sakritība - tieši šajā brīdī šajā vietā ir Simons - blogeris, kurš rakstījis par Kārļa braucienu. Viņš pat augustā bija Rīgā, taču tad abi tā arī neatrada laiku, kad satikties, un vēlāk Kārlis uz jautājumiem atbildēja epastā. Nekā citādi kā par likteni šo satikšanos laikam nevar nosaukt.

Foto: Publicitātes

Mēs tikmēr maldāmies pa pilsētu, neveiksmīgi meklējot internetu, lai varētu televīzijai aizsūtīt video. Kad beidzot atrodam makdonaldu nākamajā pilsētelē, datordarbi aizņem krietnas 45 minūtes. Kārlis jau zvana, jo beidzies dzeramais. Kārli panākam tikai kilometru pirms pirmā posma beigām un piestājam ceļmalā ierīkotajā atpūtas vietā.

6000 kilometru atzīme

Kārlis no rīta saka, ka pamodies četros no rīta un ilgi nevarējis aizmigt. Pirmdiena sākas ar zīmīgo atzīmi - 6000 kilometru. Esam pavisam tuvu jūrai, drīz maršruts pagriezīsies un vedīs gar pludmali. Gar krastu pludmale ir kā pamesta, zīmes tai blakus liecina, ka tā ir militārā zona (kurā, kas interesanti, ganās govis). Metam līkumu iekšzemē, lai kopējais kilometru skaits būtu ar krietnu pluszīmi. Iebraucam vējainā kalnu apvidū ar neskaitāmiem vēja ģeneratoriem un dažiem ciematiem, kas izskatās daļēji pamesti.

Sarežģītā robeža

Kārlis finišē netālu no sērfotāju paradīzes Tarifas. Viņš noslidojis tik lielu attālumu, lai finiša dienā būtu atlikuši 80. Zīmīgi, ka pēdējā robeža Bored of Borders ceļā solās būt vissarežģītākā. Kā mums stāsta Liene, latviete, kura strādā Gibraltārā, kopš vasaras Spānijas un Lielbritānijas politisku nesaskaņu dēļ uz robežas katru dienu veidojas garas rindas.

Foto: Publicitātes

Sastrēgumi veidojas rītos un vakaros, kad Spānijas teritorijā dzīvojošie dodas uz darbu un atpakaļ uz mājām. Mēs gan ceram, ka rindu nebūs dienas vidū, kad plānots iebraukt Gibraltārā, un finiša taisnē Kārlis iebrauks bez nevajadzīgiem kavējumiem.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu