Bored of Borders: Policija, holandiešu veloceliņi un ātruma rekords (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Skrituļslidotājs Kārlis Bardelis trešdien veica 105,3 kilometru garu distanci pa Nīderlandes un Vācijas ceļiem.

Ceļš ar vienu nūju

Kārlis ceļu turpina ar vienu nūju. Šajā Vācijas nostūrī sporta veikalos nevar nopirkt viņam nepieciešamo. Ir tikai nūjotāju nūjas, un neviens arī nevar dot padomu, kur varētu meklēt vajadzīgās. Šo likstu dienas gaitā papildina atziņa, ka veloceliņi Vācijā katrā ziņā nav domāti skrituļslidotājiem.

Veloceliņa asfaltu pēkšņi nomaina meža ceļš, uz kura Kārlis ir tik lēns, ka viņu apdzen skrējēja lēnā riksī. Tomēr pēdējās dienas Kārlim skrituļošana veicas daudz vieglāk, jo diena aizrit raitāk sarunās ar Matīsu, kurš minas blakus ar riteni. Dienas pirmajā pusē temps ir lēnāks nekā parasti, taču vakarā Kārlis sasniedz vidējā ātruma rekordu - 27 km/h. Vakarā Matīss atvadās no Kārļa, nākamajā dienā ceļš būs atkal jāveic vienam pašam.

Velozeme Holande

Holandē paveras cita aina. Tās pazīme ir ne tikai dzirnavas pāris kilometrus aiz robežas, bet arī ceļa seguma kvalitāte. Veloceliņš veidots divās joslās un vijas gar šoseju. Tagad arī skaidrs, ka sajūta par Vācijas kūtsmēslu smaku nav mūsu iedomas. Pārbraucot Holandes pusē, deguns saož pļavu smaržu, svaigu gaisu, turklāt makdonaldos kafiju dod par brīvu un arī interneta piekļuvei nav laika ierobežojuma. Mūsu maršruts ved pa reģionu, kur Holandes stūrītis iestiepjas Vācijā, tāpēc robežu šķērsojam vairākkārt, knapi manot zīmi «Nederlande» uz zila fona, dzeltenām zvaigznītēm apkārt. Iebraukšanu Holandē var sajust ar gludāku asfaltu nekā Vācijā, citu ceļa marķējumu krustojumos, kā arī dzirnavu kontūru pilsētu piktogrammās zīmēs, kas apzīmē ātruma ierobežojumus apdzīvotās vietās.

Policija

Vienā no gaidīšanas pauzēm tieši blakus kemperim ripā apmet policijas mašīna. Tā apstājas blakus Kārlim un Matīsam. Vācijas skrituļotāju grupa feisbukā brīdināja, ka policija varētu Kārlim par skrituļošanu piesieties arī uz otrās kategorijas ceļiem Spānijā, taču, izrādās, šo policistu mērķis nav Kārlis, bet Matīss, kurš runājis pa telefonu, braucot ar riteni. Sods par to ir 25 eiro, taču, tā kā viņam nav līdzi ne naudas, ne identifikācijas dokumentu, likumsargi atvadās. Viņi tomēr atsakās parakstīties kā liecinieki Kārļa dienasgrāmatā.

Kārļa maršruts ved no Vācijas pilsētas Ahausas apkārtnes uz Nīderlandi, pēc tam atkal caur Vāciju līdz Klēves pilsētai un tad atkal Holandē. Mēs gan robežu esam šķērsojuši vismaz četras reizes, jo vakarā ilgi nākas meklēt kempingu. Lielāko daļu nakšu mēs pavadām kemperī kaut kur ceļa malā, bet kempingu izmantojam, kad nepieciešama elektrība video apstrādei un duša pašu apstrādei.

Pirmajā Nīderlandē atrastajā kempingā mums piedāvā nakšņošanu par 17 eiro, taču bez interneta un pat bez dušas - tās atslēgu sola iedot tikai deviņos no rīta, kad mēs jau sen būtu gabalā. Galu galā atrodam kempingu, kur esam vienīgie viesi un varam izmantot vienīgo atvērto dušu.

Foto: Publicitātes
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu