Bored of Borders: Trīs tūkstoši un agrie Ziemassvētki (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Skrituļslidotājs Kārlis Bardelis pirmdien veica 101,2 km, sasniedzot pusi no ieplānotās distances (3000 km) ceļā no Nordkapa Norvēģijā līdz Gibraltāram.

31. diena ceļā no Nordkapa. No rīta Miks izrēķina, ka pēc 16 kilometriem varēsim atzīmēt trešo tūkstoti. Ar krītiņiem uzzīmējam skaitli, un Liene ar Miku novelk improvizētu finiša lenti no tualetes papīra. Tā ir gandrīz puse no ceļa līdz Gibraltāram.

Kā Ziemassvētku vecītis pusdienlaikā pie Kārļa atbrauc draugs Matīss, kura mašīna piekrāmēta ar sūtījumiem no ģimenes un draugiem. Laima atsūtījusi «Selgas» cepumu kasti, draugi Mikam un Kasparam sveicienus vārdadienā un dzimšanas dienā. Pusdienu pauze aizrit, pārkārtojot «noliktavas», lai tur saliktu gaļas konservus, rupjmaizi un citus gardumus. Mums noteikti visa kā tagad ir gana līdz Gibraltāram.

Foto: Publicitātes

Vissvarīgāko sūtījumu atsūtījuši «Powerslide» - kasti ar rezerves ritenīšiem un otru pāri zābaciņu. Tagad būs ko nomainīt, ja viens pāris samirkst lietū.

Dienas otrās puses braucienam Matīss pievienojas ar riteni. Un labi, ka tā, jo dažus kilometrus no starta uz ceļa nokrīt viens no slidu ritenīšiem un Kārlis izmēģina spēkus lidošanas mākslā. Viss gan beidzas samērā veiksmīgi un bez traumām.

Foto: Publicitātes foto

Maršruts pa mazajiem ceļiem mūs ievedis īstā lauku nostūrī, taču visas viesu mājas te ir pilnas; atrodam vienu kempingu, ilgi maldoties pa tumsu. Izrādās, šajā apkārtnē tikai tagad sākusies aktīva sezona.

Pārējie kempinga iemītnieki ir strādnieki, kas apkārtējās saimniecībās novāc ražu. Kempingā laiks apstājies. Dušas monētu automāti izskatās gadu desmitiem veci, un elektrības stabiņš paslēpies eglēs. Vācijā būsim vēl divas dienas.

Foto: Publicitātes
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu