Bored of Borders: Medūzas, mežrozītes un Dānija (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir pirmais rīts pēc ilgiem laikiem, kad neviens pa nakti nesalst. Vakarā izsapņotā kafijas/tējas krūze jūras krastā piepildās ar uzviju. Vērojam medūzas, kas laiski pārvietojas dzidrajos līča ūdeņos pie Engelholmas. Kustīgos radījumus nav iespējams nofotografēt tā, lai patiesi attēlotu rīta burvību. Mums nav arī fotoliecību ar savvaļas trušiem, jo tie slēpjas mežrozīšu krūmos.

Paātrināta filma

Turpmāk diena paiet tādā kā paātrinātā tempā. Lai arī Kārlis startē salīdzinoši vēlu - pēc desmitiem -, jau pēc pāris stundām esam Helsingborgā, kur ar prāmi jāceļas pāri uz Dāniju. Arī te viss notiek aši. No prāmja jau redzam Dāniju un pretējā krastā tiekam 20 minūšu laikā. Ceļš gar jūras piekrasti līdz Kopenhāgenai ir tikai 45 kilometrus garš. Braucienā līdz pilsētai varam vērot turīgo dāņu pludmales īpašumus.

Foto: Publicitātes foto

Vienā no pauzēm Miks krūmos atrod un aši salabo kāda hipstera pamestu velosipēdu. Tomēr mūsu kemperī vietas tam nav un ritenis tiek atstāts turpat. Drīz vien jau redzam tiltu, kas savieno Malmi un Kopenhāgenu, ar vēja ģeneratoru rindu tam blakus. Vēl pēc mirkļa Kārlis iejūk starp simtiem pilsētas riteņbraucēju, bet mēs kemperī ar baltu skaudību vērojam vienu no pasaulē labāk organizētajām riteņbraucēju pilsētām - puse Kopenhāgenas iedzīvotāju ikdienā pārvietojas ar riteni.

Smalkā pieņemšana Kopenhāgenā

Visu dienu sapņojam par dušu un veļasmašīnu, jo zinām, ka nakšņosim pie manas dāņu draudzenes Malou Kopenhāgenā. Viņai ir daudz jautājumu. Pirmais, pienākot pie kempera, ir ziņkārīgais - jūs tiešām te visi pieci sadzīvojat? Kur jūs guļat? Nedaudz vēlāk seko praktiskie, piemēram, - kā jūs mazgājaties? Uz to Kārlis atbild ar joku, ka pēc piecām dienām šādam jautājumam vairs nav jēgas.

Foto: Publicitātes foto

Kārlis arī pārsteidz dāņu meiteni ar savām mazvakariņām - galeti ar šprotēm. Malou tādas redz pirmo reizi un smejas, kad stāstām, ka tā ir viena no galvenajām Latvijas eksportprecēm. It kā ar naktsmājām, dušu un veļasmašīnu nebūtu gana, pirms gulētiešanas Malou kā vislaipnākā mājasmāte noskaidro, cik cieti vai mīksti vārītas olas katrs no rīta vēlas brokastīs. Vārdu sakot, esam daudzzvaigžņu viesnīcā ar īstiem palagiem un spilvendrānām.

Jāatrod nūjas

Taču ir kāda problēma. Šodien salūza Kārļa trešā nūja. Tas nozīmē, ka nav neviena nebojātu nūju pāra. Šī ir vēl viena no likstām, ko iepriekš nav iespējams paredzēt. Pirmā nūja salūza uz grants ceļa remontu posmā Zviedrijas ziemeļos. Otrā - neveiksmīgi paklūpot naktī. Nūjas mums sagādājušas nepatikšanas jau pirms tam.

Pāris nedēļas puiši lauzīja galvu, kā nomainīt salauztos nūju uzgaļus, līdz internetā atrada youtube pamācību. Tā vienu rītu blakus auzu pārslu biezputrai vārījās nūjas. Proti, nūja bija jāiemērc verdošā ūdenī, tad varēja noņemt pielīmēto bojāto uzgali un uzlikt jaunu Taču tagad ir atlikusi tikai viena vesela nūja, tāpēc rīt pilsētā jāmeklē sporta preču veikals.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu