"Dinamo" hokejisti Čehovā pārtrauc neveiksmju sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neveiksmju sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā svētdien pārtrauca Rīgas "Dinamo" komanda, kas izbraukumā ar 7:1 pārliecinoši apspēlēja Čehovas "Vitjaz" vienību. Uzvarētāju rindās divus vārtus guva un rezultatīvi asistēja kapteinis Sandis Ozoliņš.

Pirmā trešdaļa aizritēja aktīvā un ātrā cīņā, tomēr ar vārtu guvumiem neviena no komandām izcelties nespēja. Dažus bīstamākus momentus izveidoja "Virjaz" komanda, bet arī nespēja pārspēt Latvijas kluba vārtsargu Krisu Holtu.

Otro trešdaļu Latvijas klubs sāka daudz aktīvāk, bet spēle nedaudz izlīdzinājās, kad ceturtajā minūtē noraidījumu nopelnīja Ozoliņš. Tomēr uzreiz pēc atgriešanās laukumā Latvijas kluba kapteinim izdevās iziet vienam pret "Vitjaz" vārtsargu Daņilu Aļistratovu un atklāt cīņas rezultātu.

Pēc zaudētajiem vārtiem "Vitjaz" komanda aktivizējās, tomēr divas minūtes vēlāk Ozoliņš precīzi meta jau otro reizi kad vārtu priekšā saņēma precīzu piespēli no Aleksandra Ņiživija.

Trešdaļas pēdējā minūtē, spēlējot vairākumā, Krišjānis Rēdlihs ar tālmetienu panāca jau 3:0, tomēr jau 40 sekundes vēlāk, četras sekundes pirms trešdaļas beigām, pēc Jēkaba Rēdliha kļūdas Mihailam Aņisinam tomēr izdevās rezultātu samazināt līdz 1:3.

Trešajā trešdaļā tieši "Vitjaz" komandas rupjība salauza cīņas gaitu - viens no vienības kaušļiem Kriss Brenans uzmetās virsū Krišjānim Rēdliham, par ko tiesneši viņam nesaudzīgi piešķīra 2+5+10 minūšu noraidījumu.

Turklāt vēl pēc brīža "Vitjaz" saņēma noraidījumu arī par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Lielo vairākumu Latvijas klubs realizēja, kad pēc Ozoliņa metiena ripu pielaboja Varjs. Vēlāk, turpinot spēlēt vairākumā, precīzs bija arī Jānis Sprukts, panākot jau 5:1.

Mača beigu daļā "Vitjaz" komandai arī bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, tomēr precīzi meta tieši viesi - Sprukts izslidoja viens pret pretinieku vārtsargu, nokļuva aizvārtē un atdeva ripu Karsumam, kurš ieraidīja to tukšos vārtos.

Divas minūtes pirms cīņas beigām "Vitjaz" komanda uzrīkoja masveida kautiņu, bet tas cīņas likteni vairs nemainīja - 82 sekundes pirms cīņas beigām ar vārtu guvumu atzīmējās arī Galviņš, cīņai noslēdzoties ar 7:1.

Šī Latvijas klubam bija otrā uzvara šosezon aizvadītajās desmit spēlēs.

Rīgas "Dinamo" - Čehovas "Vitjaz" 7:1 (0:0, 3:1, 4:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Sandis Ozoliņš (Cipulis) (25:31), 2:0 Sandis Ozoliņš (Ņiživijs) (27:39), 3:0 Krišjānis Rēdlihs (Galviņš, M. Rēdlihs) (39:16 vair.), 1:3 Mihails Aņisins (39:56), 4:1 Frēdriks Vargs (Cibuļskis, Ozoliņš) (42:53 vair.), 5:1 Jānis Sprukts (M. Rēdlihs, Karsums) (44:56 vair.), 6:1 Mārtiņš Karsums (Sprukts) (37:16), 7:1 Guntis Galviņš (59:38).

Metieni: 44 - 23

Soda minūtes: 10 - 102

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandas vadība atkal pieteikusi 12 uzbrucējus un septiņus aizsargus. Rezervē otro maču pēc kārtas palikuši uzbrucējs Miks Indrašis un aizsargs Jānis Andersons.

Rīgas komandā savainoti četri spēlētāji

"Dinamo" savainoto spēlētāju sarakstā atrodas aizsargs Arvīds Reķis (smadzeņu satricinājums), uzbrucēji Gints Meija (pleca savainojums) un Ģirts Ankipāns (ribu plīsums). Spēlē pret Sanktpēterburgas SKA roku lauza arī uzbrucējs Andris Džeriņš.

Izbraukumu Latvijas klubs sāka ar pieklājīgu zaudējumu pēcspēles metienos (1:2) spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA komandai. Tālāk ar rezultātu 0:3 rīdzinieki piekāpās Maskavas "Spartak", bet pēc tam 2:4 atzina Čerepovecas "Severstaļ" pārākumu.

Nākamās četras spēles "Arēnā Rīga"

Nākamās četras spēlēs "Dinamo" hokejisti aizvadīs savā laukumā. Pirmo no tām trešdien (12. oktobrī) pret Slovākijas vienību Popradas "Lev''. Pēc tam paredzēti mači ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" (14. oktobrī), Astanas "Baris" (16. oktobrī) un Čeļabinskas "Traktor" (18. oktobrī).

Rīgas "Dinamo" komandas sastāvs otrajā izbraukumā

Vārtsargi: Kriss Holts, Māris Jučers.

Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Jānis Andersons.

Uzbrucēji: Aleksandrs Ņiživijs, Frēdriks Vargs, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Niklass Luseniuss, Džeimijs Lundmarks, Ainārs Podziņš, Juris Štāls, Bjērns Melīns, Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis un Roberts Bukarts.

Rīgas "Dinamo'' minimālais uzdevums, ko kluba vadība izvirzīja 2011./2012. gada sezonā, ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu