BK "Ventspils" pārliecinoša uzvara jaunās sezonas pirmajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Pārliecinošu uzvaru jaunās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas čempionāta pirmajā spēlē sestdien izcīnīja aizvadītās sezonas vicečempioni "Ventspils".

Aizvadītajā cīņā "Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 101:69 (27:16, 25:14, 27:21, 22:18) pieveica "Valmieras" komandu.

Rezultatīvākais "Ventspils" komandā bija Stīvens Grejs, kurš guva 15 punktus, pa 13 punktiem iekrāja Mārtiņš Laksa un Mārtiņš Meiers, bet pa 12 punktiem pretinieku grozā sameta Džamars Jangs un Lauris Blaus.

Jāpiemin, ka "Ventspils" rindās pirmo maču pēc smagas ceļgala traumas izārstēšanas aizvadīja Ronalds Zaķis, kurš laukumā pavadīja desmit minūtes un guva sešus punktus.

Savukārt "Valmieras" komandas labā 21 punktu guva Ernests Kalve, bet Džejs Lukass izcēlās ar 16 punktiem.

Tikmēr smagu uzvaru izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga", kas izbraukumā ar 83:76 pieveica "Liepājas Lauvu" komandu.

Rīdziniekiem šajā spēlē nepalīdzēja Kaspars Bērziņš, Gatis Jahovičs un Marks Perijs, kamēr "Liepājas Lauvām" nācās iztikt bez lietuviešu spēka uzbrucēja Martina Andrukaiša.

Šosezon LBL čempionātā startēs deviņas komandas.

Aizpagājušā gada valsts čempionvienība "Barons" atteikusies no dalības LBL pirmās divīzijas turnīrā un startē otrajā divīzijā, bet tās vietu ieņēmusi "Jūrmala/Fēnikss" komanda, kas pagājušajā sezonā triumfēja otrās divīzijas regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas spēles noslēdza ceturtajā vietā.

Savukārt par devīto vienību kļuvusi Latvijas U-18 valstsvienības bāzes komanda, kuras galvenais treneris būs Guntis Endzels.

Pamatturnīrā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", "Turība", "Latvijas Universitāte" un "Jūrmala/Fēnikss" savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu