Bolts no «Puma» gadā saņems 10 miljonus ASV dolāru (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Seškārtējais olimpiskais čempions Jamaikas sprinteris Useins Bolts parakstījis jaunu vienošanos ar Vācijas sporta ekipējuma firmu «Puma». Līgums paredz, ka pasaules rekordists 100 un 200 metru sprintā saņems 10 miljonus ASV dolāru gadā, vēsta aģentūra «Reuters».

Sponsorēšanas līgums panākts līdz 27 gadus vecā vieglatlēta karjeras beigām.

Pirmo līgumu Bolts ar «Puma» noslēdza 2003. gadā, kad viņš bija tikai 17 gadus vecs. Iepriekš Bolts paziņoja, ka plāno karjeru noslēgt pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Bet, ja izlems piedalīties 2017. gada pasaules čempionātā Londonā, arī tad nopelnīs 10 miljonus ASV dolāru.

«Vienmēr esmu bijis priecīgs būt par daļu no «Puma» ģimenes. Esmu lepns, ka varu to pārstāvēt un darīt to arī turpmāk,» sacīja izcilais Jamaikas sprinteris.

Pasaules vispelnošāko sportistu sarakstā Bolts atrodas 40. vietā, vēsta biznesa izdevums «Forbes». Viņš ir visvairāk pelnošais vieglatlēts. Pagājušajā gadā Bolts nopelnījis 24,2 miljonus ASV dolāru.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu