Uz 2020.gada Eiropas futbola čempionāta pretendē 32 valstis (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uz 2020.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēļu uzņemšanu pretendēs 32 valstu 39 pilsētas, piektdien informēja Eiropas futbola federāciju savienība (UEFA).

Vairāk nekā puse 54 UEFA dalībvalstu tādējādi ir pieteikušas vismaz vienu kandidatūru. Pretendenti vēl neinformēja, vai vēlas sarīkot turnīra finālspēli.

Kandidātu vidū nav Baltijas valstu pilsētu, bet Latvijai tuvākās pretendentu pilsētas ir Helsinki, Minska, Varšava, Sanktpēterburga un Stokholmas piepilsēta Solna. Septembrī UEFA izvēlēsies 13 pilsētas, kur risināsies 24 valstsvienību finālturnīra spēles. Fināls un abi pusfināli notiks vienā pilsētā.

UEFA prezidents Mišels Platinī ir apmierināts ar lielo atsaucību un pauda pārliecību, ka tas apliecina idejas pareizību rīkot spēles dažādu Eiropas valstu pilsētās.

Platinī iepriekš teica, ka izvēle par labu vairākām valstīm palīdzēs samazināt rīkošanas izmaksas un ļaus futbola līdzjutējiem ar mazākiem tēriņiem klātienē redzēt kontinenta spēcīgākās valstsvienības.

Pretendenti uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīra spēļu rīkošanu

Anglija (Londona), Armēnija (Erevāna), Azerbaidžāna (Baku), Baltkrievija (Minska), Beļģija (Brisele), Bulgārija (Sofija), Čehija (Prāga), Dānija (Kopenhāgena), Francija (Liona), Grieķija (Atēnas), Horvātija (Zagreba), Itālija (Roma, Milāna), Izraēla (Jeruzaleme), Īrija (Dublina), Kazahstāna (Astana), Krievija (Sanktpēterburga), Nīderlande (Amsterdama), Maķedonija (Skopje), Polija (Varšava, Hožuva), Portugāle (Lisabona, Portu), Rumānija (Bukareste), Serbija (Belgrada), Skotija (Glāzgova), Somija (Helsinki), Spānija (Madride, Barselona, Bilbao, Valensija), Šveice (Bāzele), Turcija (Stambula), Ukraina (Kijeva, Doņecka), Ungārija (Budapešta), Vācija (Minhene), Velsa (Kārdifa), Zviedrija (Solna).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu