Verpakovskis: Zaudētāju psiholoģija ir jāmet no komandas ārā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai arī Latvijas futbola izlase mačā pret spēcīgo Grieķijas valstsvienību nospēlēja cienījami, vienība ir spējīga uz vēl labāku sniegumu. Tāpēc izlasei un tās spēlētājiem ir jāatbrīvojas no iesakņojušās zaudētāju psiholoģijas, uzskata izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē otrdien ar rezultātu 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās Grieķijas valstsvienībai. Šajā cīņā Verpakovskis aizvadīja savu simto spēli valstsvienībā. Zīmīgi, ka arī pirmo 1999.gadā viņš aizvadīja tieši Grieķijā, kad turklāt guva vārtus. Viņš ir septītais Latvijas futbolists, kurš izlasē sasniedzis šo zīmīgo skaitli.

«Varējām spēlēt arī drosmīgāk, jo pāris brīžos «iesēdāmies» laukumā pārāk dziļi. Mūsu sniegums un radītie momenti liek domāt, ka varam šādi spēlēt, taču radītajās iespējās uzbrukt ir jādarbojas mazliet drošāk. Man pašam pirmajā puslaikā bija labs moments, taču visu sabojāja pirmais pieskāriens,» pēc mača teicās Verpakovskis. «Pāris epizodēs veiksme bija mūsu pusē, taču kopumā šāds sniegums un rezultāts priekš izbraukuma mača Grieķijā nav slikts. Rezultāts bija taisnīgs. Dažās situācijās bumbai bija jānonāk pie manis, taču tas tā nenotika. Pretinieks bija spēcīgs, tāpēc šādas lietas ir saprotamas.»

«Ja godīgi, man ir sajūta, ka mēs varam spēlēt vēl labāk. Mums vēl ir, kur pielikt, un uz to arī ir jātiecas. Šajā komandā ir puiši, kuri var un prot spēlēt,» uzskata uzbrucējs. «Zaudētāju psiholoģija ir jāmet no komandas ārā. Mums ir jātic saviem spēkiem, jo no tā daudz kas ir atkarīgs. Ja spēsim to mainīt mūsu galvās, būs arī rezultāts.»

Pašlaik 33 gadus vecais futbolists 100 Latvijas izlasē aizvadītajās spēlēs guvis 29 vārtus. Viņš ir visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs.

«Pirms spēles centos par jubileju nedomāt, taču tas ne vienmēr izdevās. Sajūta ir patīkama, jo cipars ir diezgan nopietns. Kaut kur pa galvu tas simtnieks spēles gaitā visu laiku maisījās, taču priecājos, ka esmu līdz tam ticis. Tiešām ar to lepojos,» uzsvēra Verpakovskis.

«Sajūta, aizvadot simto spēli izlasē, ir cita. Šis mačs atšķīrās no pārējiem, taču tagad no pleciem ir novēlies zināms slogs. Vēl jānoapaļo izlasē gūtie vārti,» pauda uzbrucējs.

Pēc astoņām kārtām G grupā pa 19 punktiem ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasei, slovāki tikuši pie 12 punktiem, Lietuvai ir astoņi punkti, Latvijai ir septiņi punkti, bet Lihtenšteinai - divi punkti.

Latvijas izlasei kvalifikācijas ciklā vēl atlicis aizvadīt divus mačus oktobrī, kad izbraukumā būs jātiekas ar Lietuvu, bet savā laukumā jāuzņem Slovākija.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu