Latviešu skrituļslidotājs dosies pretī Ginesa rekordam (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau rīt Kārlis Bardelis ar komandu dosies uz Nordkapu Norvēģijā, lai sāktu braucienu ar apvidus skrituļslidām pāri visai Eiropai. Pieveicot aptuveni 100 kilometrus dienā, Kārlis šķērsos deviņas valstis un nobrauks 6153 kilometrus, tādējādi veicot pasaulē garāko braucienu ar apvidus skrituļslidām.

Brauciens katru dienu iecerēts aptuveni 5 stundas - divarpus stundas priekšpusdienā un divarpus stundas pēcpusdienā. Kārlis braucienam gatavojies aptuveni divus gadus, sākotnēji dienā nobraucot 8-10 kilometrus, tagad - 50 līdz 80 kilometru dienā, trenējoties piecas vai sešas reizes nedēļā.

Fizisko sagatavotību iecerētajam braucienam atzinīgi novērtējuši fizioterapeiti, bet par lielāko pārbaudījumu Kārlis uzskata psiholoģisko noturību:

«Galvenais fokuss ir tieši uz izturību, jo jāatceras, ka pēc veiktajiem 100 km, rīt sekos vēl 100 un tad vēl 100.»

Viens no Kārļa iedvesmas avotiem ir norvēģu ceļotājs Tūrs Heijerdāls, kuram pieder slavenais citāts: «Robežas? Es nekad neesmu tās redzējis. Esmu tikai dzirdējis, ka tās eksistē dažu cilvēku prātos.»

Brauciena laikā Kārlis ievēros īpašu diētu. Dienā jāuzņem vairāk nekā 9000 kaloriju, kas ir aptuveni trīs reizes vairāk nekā pie ikdienas slodzes. Ēdienreizes ieplānotas arī pulksten divos naktī un četros no rīta, kad būs jādzer enerģijas kokteilis.



Kārlis ceļu veiks ar Powerslide apvidus skrituļslidām, līdzi ņemot riteņus divu dažādu veidu ceļa segumiem - pumpētos riteņus nelīdzenam asfaltam, bruģim un meža ceļiem un pilnos riteņus gludam, labam asfaltam. Plānojot maršrutu, Kārlis konsultējās ar riteņbraucēju komandu no Čehijas, kas līdzīgu maršrutu veikuši ar velosipēdu. Skrituļotājs izvairīsies no maģistrālajiem ceļiem ar dzīvu satiksmi, labs asfalts būs aptuveni 40% maršruta, vidējas kvalitātes ceļi būs nepilni 60 procenti, dažreiz būs jābrauc arī pa meža ceļiem.

Šobrīd Ginesa rekords par garāko braucienu ar skrituļslidām pieder singapūrietim Kahoo Swee Chiow, kurš 2007.-2008. gadā 3 mēnešu laikā veica 6088 kilometrus no Vjetnamas līdz Singapūrai.

«Manas slidas nav saucamas par klasiskajām skrituļslidām, taču tās nav arī rollerslēpes - es ceļu veikšu ar apvidus skrituļslidām, taču Ginesa rekords tiek fiksēts skrituļslidu kategorijā,»

brauciena īpatnības skaidro Kārlis. Ceļojumā dosies piecu cilvēku komanda - projekta vadītāja Liene Jurgelāne, brauciena tehniskais speciālists Miks Valers, ceļojumu dokumentēs operators Kaspars Cirsis un žurnāliste Zane Peneze.

Robežu nogurdinātais from VISSnotiek on Vimeo.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu