Freimanis spēlēs Muižnieka vadītājā Ukrainas klubā Južnijas «Himik»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Rolands Freimanis nākamo sezonu pavadīs latviešu speciālista Kārļa Muižnieka vadītājā Ukrainas superlīgas komandā Južnijas «Himik».

Kā sociālajos tīklos internetā paudis sportista aģents Artūrs Kalnītis, puses noslēgušas līgumu uz vienu sezonu.

Pagājušo sezonu 25 gadus vecais Freimanis pavadīja Itālijas A sērijas klubā Montegranaro «Sutor», ar kuru nespēja kvalificēties izslēgšanas cīņām. Latvietis 28 nospēlētajās cīņās izcēlās ar vidēji 5,6 punktiem un 2,9 bumbām zem groziem.

Savukārt sezonu pirms tam Freimanis aizvadīja Spānijas otrās līgas (LEB «Gold») komandā «Girona», vidēji mačā izceļoties ar 12 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. Vēl vienu sezonu pirms tam latvietis spēlēja citā LEB «Gold» komandā Veskas «Lobe», bet uz pēdējiem mačiem pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) vienībai Sansebastjanas «Lagun Aro».

Karjeras laikā Freimanis spēlējis arī Latvijas komandās «ASK Rīga» un «VEF Rīga», kā arī Seviljas «Cajasol» fārmklubā «Cajasol Cordoba», kas spēlēja trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā.

Muižnieks aizvadītajā sezonā palīdzēja Krivojrogas «Krivbasbasket» komandai izcīnīt devīto vietu Ukrainas čempionāta regulārajā sezonā, bet vasaras sākumā viņš stājās pie «Himik» stūres. Regulārās sezonas ceturtā spēcīgākā komanda «Himik» pērn izslēgšanas spēlēs zaudēja jau ceturtdaļfinālā.

Nākamajā sezonā «Himik» vienība spēlēs arī Eiropas kausa izcīņas turnīrā.

Kā zināms, Freimanis Latvijas izlases rindās nākamnedēļ Slovēnijā uzsāks dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu