Savickis: "Dinamo" šogad sāk jaunu dzīvi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien par godu jaunajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai notika komandas Rīgas "Dinamo" prezentācija. Gan kluba vadība, gan arī spēlētāji bija labā omā un ir gatavi jau piektdien sākt jauno 2011./2012. gada sezonu. Pirmā spēle izbraukumā notiks pret pagājušā gada Gagarina kausa ieguvējiem vienību Ufas "Salavat Julajev".

Kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atzina, ka "Dinamo" šogad sāk pavisam jaunu dzīvi.

"Ir pagājuši trīs gadi un sākas pilnīgi jauns Rīgas "Dinamo" etaps KHL.

Komandai ir jauni spēlētāji, jauns treneris, tas nozīmē, ka arī jauni mērķi. Lai arī cik treneris Jūliuss Šuplers bija labs, mēs sapratām, ka ar viņu visaugstākos mērķus nevarēsim sasniegt. Tagad jaunajam trenerim mēs uzstādām augstākos mērķus. Protams, minimālais uzdevums ir tikt KHL izslēgšanas „play-off” stadijā, tomēr tajā pašā laikā arī ceram uz kaut ko vairāk," pavēstīja Savickis.

Komandas galvenais treneris Peka Rautakallio uzsvēra, ka pārmaiņas un labus rezultātus nevajag gaidīt uzreiz. "Mēs pirmajā KHL sezonas mēnesī neiekļūsim "play-off", tāpat mēs nezinām kur atradīsimies sezonas beigās. Tomēr es esmu drošs, ka spēlētāji katru dienu daudz strādās, lai sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus."

Vārtsargu līnija klubā ir laba

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs portālam TVNET atklāja, ka kluba komplektācija pilnībā nav noslēgusies. Vienībai varētu arī kāds spēlētājs pievienoties jaunās sezonas gaitā. Sējējs gan noraidīja bažas par kluba ne pārāk stipro vārtsargu līniju.

"Es nepiekrītu, ka mums būtu problēmas ar vārtsargiem. Māris Jučers labi nostāvēja Somijā, parādīja sevi arī lieliski pēdējā turnīrā Doņeckā pret Minskas "Dinamo". Es domāju, ka mums vārtsargi ir pietiekoši labi,'' atklāja Sējējs, piebilzdams, ka labāku sniegumu gaida no Bjērna Melīna.

Viens no "Dinamo" akcionāriem Guntis Ulmanis masu medijus aicināja hokeja kluba gaitas neatspoguļot tik skeptiski un negatīvi noskaņoti. "Es ļoti ceru, ka masu mediji rakstīs ne tikai par ripām un vārtiem, bet arī par pašiem hokejistiem, viņu ikdienu un dzīvi," skaidroja Ulmanis.

Ugunskristības jau sezonas sākumā

Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL čempionātā iesaistīsies 9. septembrī ar spēli pret Ufas "Salavat Julajev" komandu. Arī nākamās trīs spēles klubs aizvadīs izbraukumā - pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Kazaņas "Ak Bars", kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, un pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Mitišču "Atlant".

19. septembrī tiks aizvadīta pirmā mājas spēle pret bijušās trenera Jūliusa Šuplera trenēto Maskavas CSKA komandu. Bet nākamajās trijās mājas spēlēs rīdzinieki sacentīsies ar Minskas "Dinamo", KHL jaunpienācēju "Lev" un Maskavas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu