Latvija pret Vāciju noslēdz dalību Eiropas čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA / Reuters / ScanPix

Pēdējo spēli Eiropas basketbola čempionātā Šauļos (Lietuvā) šodien aizvadīs Latvijas nacionālā komanda, kas B apakšgrupas piektās kārtas mačā tiksies ar Vācijas valstsvienību, kuras rindās spēlē viens no šā brīža labākajiem pasaules basketbolistiem Dirks Novickis. Cīņas sākums paredzēts plkst. 17.45 tiešraidē TV6.

Vācijas izlasei šis mačs no turnīra tabulas viedokļa neko neizšķir. Tā jau nodrošinājusi trešo vietu grupā un augstāk pakāpties vairs nevar. Šī iemesla dēļ galvenais treneris Dirks Bauermans varētu pietaupīt savu līderi Dirku Novicki, tomēr kā būs - redzēsim šajā pēcpusdienā.

Mūsu šīsdienas pretinieka krāsas aizstāv arī NBA kluba Losandželosas "Clippers'' centrs Kriss Kamans, kurš ir sacensību labākais cīnītājs zem groziem. Vidēji spēlē viņš savācis 10,8 atlēkušās bumbas un guvis 13,3 punktus.

Duets - Novickis, Kamans saviem līdzšinējiem pretiniekiem sagādājuši vislielākās galvassāpes. Ja viņi šodien dosies laukumā pret latviešiem, nav šaubu, ka tā tas būs arī šoreiz.

Bauermans slavē Latvijas izlasi

''Es domāju, ka viņi spēlē labi, viņi smagi cīnās aizsardzībā un pieņem pareizus lēmumus uzbrukumā,'' pirms gaidāmās spēles turnīra oficiālajā mājas lapā citēts Bauermans, kurš neskopojās paslavēt Latvijas valstsvienību, par līdz šim demonstrēto sniegumu.

Bauermanam nevar nepiekrist, jo Latvijas komanda patiešām cīnās labi un cīņassparu puišiem nevar pārmest. Lai arī vēl nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru, mūsu izlase visās iepriekšējās spēlēs nav piedzīvojusi nevienu bezierunu zaudējumu. Visu spēļu galaiznākums izšķīries tikai ceturtās ceturtdaļas beigu pusē.

Pārējās B grupas piektās kārtas cīņās šodien plkst.15.15 Itālija tiksies ar Izraēlu, bet plkst. 21 Serbija spēkosies ar Francijas izlasi.

Ainara Bagatska vadītā Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē ar 78:89 piekāpās Francijas komandai, nākamajā mačā 77:92 atzina Serbijas pārākumu, pēc tam ar 62:71 zaudēja Itālijai, bet ceturtajā spēlē 88:91 galotnē piekāpās Izraēlai.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) konkrētu mērķi mūsu izlasei neizvirzīja, vien norādīja, ka komandas sniegums tiks vērtēts.

Visas Latvijas spēles tiešraidē demonstrē TV6 kanālā. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Izspēles kārtība

Visas valstsvienības ir sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām izlasēm katrā. Trīs labākās katras grupas komandas kvalificēsies sacensību nākamajai stadijai, kur veidos divas apakšgrupas (E un F) pa sešām izlasēm katrā.

Spēcīgākās četras E un F grupu vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur jau tālāk ar izslēgšanas spēļu palīdzību noskaidros nākamo Eiropas čempionu. Gan Vecā kontinenta uzvarētāja, gan otra spēcīgākā izlase automātiski kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

EČ ritēs no 31. augusta līdz 18. septembrim sešās Lietuvas pilsētās - Panevēžā, Šauļos, Alītā, Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu