Starkovs: Mačs bija tiešām labs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šāda tipa spēlēs bieži visu izšķir tieši standartsituāciju realizācija, pēc piektdien aizvadītās 2012. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Gruziju izteicās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas valstsvienība izbraukumā izcīnīja panākumu ar rezultātu 1:0, bet vienīgos vārtus tieši pēc standartsituācijas guva pussargs Aleksandrs Cauņa.

"Mačs bija tiešām labs. Šajā spēlē mums palīdzēja gan veiksme, gan meistarība, gan pacietība. Esam jauna komanda, un priecājos, ka šādās spēlēs futbolisti var progresēt," izteicās Starkovs. "Protams, mūsu līderi ir vairāki pieredzējušie spēlētāji, kuri palīdz jaunajiem."

"Ticēju, ka varam uzvarēt šajā spēlē. Gruzijas izlase, protams, ir stiprāka, tehniskāka un meistarīgāka, taču ar cīņassparu, disciplīnu un komandas garu mums izdevās uzvarēt," stāstīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris. "Katrā mačā komandas spēlē tā, kā ļauj pretinieki. Brīžiem mums paveicās, taču šāda tipa spēlēs bieži visu izšķir standartsituāciju realizācija."

F grupā pie uzvarām tiek Grieķija un Horvātija

Kā ziņots, citās F grupas spēlēs piektdien Grieķijas izlase ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Izraēlu, bet Horvātija viesos ar 3:1 (2:1) pārspēja Maltas valstsvienību.

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ar 17 punktiem septiņās spēlēs atrodas Grieķija, tai ar 16 punktiem septiņos mačos seko Horvātija, bet Izraēlas izlase ar 13 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Gruzijas valstsvienība ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem ceturto vietu, Latvijas izlase tikusi pie septiņiem punktiem septiņos mačos un zaudējusi reālas izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram, bet pēdējā, sestajā, vietā atrodas Maltas izlase, kas joprojām cīnās bez punktiem.

Jau vēstīts, ka pavisam 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz šā gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012. gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011. gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu