Noskaties: Ukrainietei uz goda pjedestāla atskaņo Krievijas himnu (6)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāta mākslas vingrošanā rīkotāji ceturtdien Kijevā pārdzīvoja kaunpilnus brīžus, kad par godu čempionei ukrainietei atskanēja Krievijas himnas skaņas.

Ganna Rizatdinova trešdien uzvarēja vingrojumā ar apli, bet ceturtdien notikušajā apbalvošanas ceremonijā, atrodoties uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena jau sāka dziedāt savas valsts himnu, kad pārsteigta apklusa, jo atskanēja Krievijas himnas skaņas, kādēļ skatītāji tribīnēs sacēla troksni.

Pēc dažām sekundēm tomēr atskanēja pareizā - Ukrainas himna. Kā vēlāk pavēstīja pārstāvji Ukrainas TV, tad, visticamāk, Krievijas himna bija sagatavota godināt uzvarētāju vingrojumā ar vālītēm, kura bija no Krievijas.

«Es biju tik pārsteigta un jutos mazliet aizskarta. Jo vairāk tāpēc, ka sacensības notika pašu mājās,» vēlāk sacīja Rizatdinova.

Mākslas vingrošanā parasti dominē sportistes no Krievijas, kādēļ parasti tas ir īpašs gadījums, ja par čempioni kļūst kādas citas valsts pārstāve.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu