Jātniekam Andim Vārnam spoža uzvara Maskavā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexey Mezhnev

Latvijas labākie jātnieki konkūra disciplīnā Andis Vārna un Dainis Ozols Jāņus aizvadīja, startējot starptautiskās CSI4 kategorijas sacensībās Maskavā, olimpiskajā sporta kompleksā Bitsa, spēcīgā konkurencē ar vadošajiem Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Moldovas sportistiem. Neskatoties uz spēcīgo konkurenci, Vārna izcīnīja gan uzvaru lielā apļa maršrutā, gan vairākas godalgotas vietas. Sportists sacensībās startēja ar trīs zirgiem – Dunkanu, Quirasi un Marmoru.

Vislabāk arī šajās sacensībās sportistam veicās ar Marmoru, abi otrajā sacensību dienā – Jāņos - izcīnīja uzvaru divi hītu maršrutā līdz 150 cm augstiem šķēršļiem, sestdien maršrutā līdz 150 cm viens šķērslis krita un 4. godalgotā vieta, bet svētdien, sacensību galvenajā Grand Prix maršrutā līdz 160 cm četri soda punkti un augstā sestā vieta.

''Marmors šobrīd ir ļoti labā formā gan fiziski, gan emocionāli, viņš grib cīnīties, un pagaidām viņa sniegums ir fantastisks, mugurā ir sajūta, ka viņš nevis lec, bet lido,'' saka Andis Vārna.

Visi trīs maršruti, kuros Andis Vārna startēja ar Marmoru, bija arī Pasaules konkūristu reitinga ieskaites maršruti, tā kā šīs bija augstās CSI4* kategorijas sacensības, sportists izcīnīja arī ļoti vērtīgus punktus Pasaules konkūristu reitingā ''FEI Rolex Ranking''.

Šobrīd sportists ''FEI Rolex Ranking'', kas publicēts šā gada 1. jūnijā, ieņem 235. vietu, kas Latvijai ir ļoti augsts rādītājs.

Otram Latvijas sportistam Dainim Ozolam ar Naura Laizāna ķēvi Lagūnu labākais rezultāts bija pēdējā sacensību dienā Grand Prix maršrutā līdz 160 cm.

Latvijas duets pamatmaršrutu veica ar vienu gāztu šķērsli un četriem soda punktiem, abiem pietrūka nedaudz vairāk kā sekundes, lai izcīnītu pēdējo godalgoto vietu – astoto. Rezultātu tabulā abi ierindojās tūlīt aiz apbalvotajiem – devītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu