«Latvian Baja» izaicinājums vairāk nekā 400 kilometru garumā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biedrības «RE Autoclub» septembra beigās tradicionāli rīkotais rallijreids «Riga Baja» šogad startēs ar jaunu nosaukumu «Latvian Baja» un no 13. līdz 15. septembrim norisināsies Viesītes, Jēkabpils un Madonas apkārtnes ceļos.

Nešaubīgi šīs sacensības liks pasvīst ne tikai jaunpienācējiem, bet arī vislielākajiem apvidus braukšanas meistariem, atzīmē REAutoclub pārstāve Ieva Brūna.

Starptautiskās rallijreida sacensības «Latvian Baja» pēdējos divos gados ir izaugušas no dažām līdz nu jau vairākiem desmitiem komandu no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Somijas.

«Jau pēc pirmā starptautiskā rallijreida «Riga Baja», kurš norisinājās 2010.gada jūnijā, sapratām, ka sacensības var kļūt par nozīmīgu tiltu starp Baltijas jūras reģiona rallijreidiem un Krievijā tradicionāli organizēto «Silk Way», kas kļuvis par nozīmīgāko rallijreidu Eiropā un Āzijā,» savos pirmajos iespaidos dalās sacensību organizators Roberts Elbakjans.

«Šo trīs gadu laikā sacensības ir kļuvušas starptautiski pazīstamas, tāpēc nolēmām mainīt sacensību nosaukumu uz «Latvian Baja», kas raksturotu Latviju kā eksporta preci un konkurētspējīgu organizētājvalsti.»

Starptautiskais rallijreids šogad norisināsies jau ceturto gadu, kur sacensību dalībniekiem būs jāpārvar vairāk nekā 400 km gara distance. Arī šogad trasē ir paredzēti vairāki pilnīgi jauni posmi, kas galvenokārt vedīs pa mežiem un to pievedceļiem.

«Latvian Baja» šajā gadā tiek organizēts kā pēdējais noslēdzošais posms Krievijas čempionāta izcīņā, kurā tiks noteikti uzvarētāji gan konkrētajā čempionāta posmā, gan arī tiks sumināti kaimiņzemes spēcīgākie sportisti rallijreida sezonā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu