NHL labākais vārtsargs Bobrovskis pagarina līgumu ar «Blue Jackets»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) labākais vārtsargs krievs Sergejs Bobrovskis pagarinājis līgumu ar Kolumbusas «Blue Jackets» vēl uz divām sezonām, ziņo līgas oficiālā mājaslapa.

Kopējā līguma summa tiek lēsta 11,25 miljonu dolāru (6,05 miljonu latu) apmērā.

Ja Kolumbusas vienība līdz 5.jūlijam ar Bobrovski nebūtu noslēgusi līgumu, viņš kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu.

«Esmu priecīgs būs «Blue Jackets» spēlētājs. Es un mana ģimene esam iedzīvojušies, turklāt fani pret mums ir sirsnīgi,» sacījis Bobrovskis. «Ceru ar komandu nākamsezon gūt panākumus un kopā ar komandas biedriem smagi strādāt, lai iegūtu Stenlija kausu.»

Bobrovskis jūnijā saņēma Vezina balvu, ko pasniedz NHL labākajam vārtsargam. Balsojumā viņš pārliecinoši pārspēja Ņujorkas «Rangers» vārtsargu zviedru Henriku Lundkvistu.

Aizvadītajā sezonā Bobrovskis atvairīja 93,2% pretinieku metienu, kas bija otrs labākais rādītājs starp visiem līgas vārtsargiem. Vidēji mačā viņš ielaida 2,00 ripas, kas deva sesto vietu līgā.

«Pagarināt līgumu ar Bobrovski bija mūsu prioritāte šajā starpsezonā. Viņš ir lielisks vārtsargs, kurš apveltīts ar darba ētiku, kas nelīdzinās nevienam. Viņam bija milzīga loma mūsu iepriekšējās sezonas panākumos,» izteicies «Blue Jackets» ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

Kolumbusas vienība pagājušajā nedēļā uz vienu sezonu pagarināja līgumu ar galveno treneri Todu Ričardsu.

Nupat aizvadītajā sezonā «Blue Jackets» komanda tika 57,3% uzvaru, kas ir labākais rezultāts tās pastāvēšanas vēsturē. Kaut pēc pirmajām 19 spēlēm Kolumbusas klubs atradās kopvērtējuma pēdējā vietā, pateicoties veiksmīgam finiša spurtam, tas pakāpās uz dalītu astoto vietu Rietumu konferencē un tikai sliktāku papildu rādītāju dēļ nekvalificējās Stenlija kausam.

Kopš pievienošanās NHL 2000.gadā «Blue Jackets» komanda tikai vienreiz spēlējusi Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu