Jātniekiem Vārnam un Ozolam godalgas prestižās sacensībās Maskavā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošajiem konkūra sportistiem Andim Vārnam un Dainim Ozolam svētdien veiksmīgi noslēgušās starptautiskās sacensības CSI3* ST-MEDIA Maskavā, kurās galvenajā ''Grand Prix'' maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 160 cm abi izcīnīja godalgotas vietas. Šis bija arī 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu un 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas maršruts.

Kā stāsta jātnieks Vārna, ''Grand Prix'' maršruts bijis ļoti grūts un sacensību laukuma pamats ciets un neatsperīgs, zirgam nepatīkams, tomēr viņa zirgs Marmors cīnījies par 200%, lai maršrutu veiktu nekļūdīgi.

Par CSI3* ST-MEDIA ''Grand Prix'' sacensību maršrutu grūtības pakāpi liecina arī tas, ka tikai viens dalībnieks to veica bez soda punktiem – ātrākais un precīzākais šajā maršrutā bija pieredzējušais Igaunijas izlases sportists Gunārs Kletenbergs ar zirgu Bingo (0s.p./79,74 s).

Pārējie godalgoto vietu ieguvēji, arī abi Latvijas dueti, finišēja ar astoņiem soda punktiem. Vārna ar Marmoru (8s.p./81,34 s) ierindojās ceturtajā vietā, bet Dainis Ozols ar ķēvi Lagūna (8s.p./84,62 s) izcīnīja astoto vietu.

Abi Latvijas sportisti veiksmīgi aizvadīja arī augstlēkšanas sacensības, kas Maskavā norisinājās sestdien. Andis Vārna ar zirgu Klaids ierindojās trešajā vietā, pārlecot 180 cm augstu šķērsli, bet Dainis Ozols ar ērzeli Gvidons ierindojās 7.vietā, pārlecot 170 cm augstu barjeru.

CSI3* ST-MEDIA sacensībās Maskavā startēja 113 sportiskie pāri no astoņām valstīm – Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Francijas, Moldovas, Igaunijas Lietuvas un Latvijas.

Sacensības tiek organizētas jau vienpadsmito gadu un šogad to kopējais balvu fonds bija 135 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu