Ovečkins atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju (18)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju sestdien nosaukts Vašingtonas «Capitals» komandas labās malas uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins.

Žurnālistu balsojumā Ovečkins saņēma 1090 punktus un par 32 punktiem apsteidza Pitsburgas «Penguins» vienības centra uzbrucēju Sidniju Krosbiju, saņemot savu trešo Hārta trofeju sešu sezonu laikā.

Iepriekš Ovečkins balvu bija ieguvis 2008. un 2009.gadā, tomēr 32 punkti starp pirmo divu vietu ieguvējiem ir tuvākais atstatums kopš 2002.gada, kad par labākā titulu cīnījās Monreālas «Canadiens» vārtsargs Žozē Teodors un Kalgari «Flames» uzbrucējs Džeroms Iginla.

«Capitals» kapteinis Ovečkins ir viens no tikai 11 hokejistiem, kurš spējis iegūt Hārta balvu divus gadus pēc kārtas (2008. un 2009.gadā). Tāpat viņš šosezon jau iepriekš bija garantējis Morisa Rišāra vārdā nosaukto balvu, ko pasniedz līgas labākajam vārtu guvējam.

Kopumā šosezon Ovečkins saīsinātajā regulārajā čempionātā guva 32 vārtus un bija arī labākais līgā vairākumā gūto vārtu skaitā - 16. Savukārt ar 56 punktiem rezultatīvāko spēlētāju ziņā viņš dalīja trešo vietu ar Krosbiju.

Īpaši sekmīgi Ovečkins nospēlēja pēdējās 29 spēlēs, kad guva 22 vārtus un izpildīja 19 rezultatīvas piespēles, palīdzot «Capitals» komandai tikt pie 20 uzvarām.

Ovečkins kļuvis par astoto spēlētāju, kurš Hārta trofeju ieguvis vismaz trīs reizes. Rekordists ar deviņiem tituliem ir Veins Greckis.

Vēl sestdien tika paziņots, ka par līgas labāko vārtsargu komandu ģenerālmenedžeru balsojumā kļuvis Kolumbusas «Blue Jackets» komandas krievu pārstāvis Sergejs Bobrovskis, saņemot Vezina balvu. Viņš saņēma 17 pirmās vietas un tika pieminēts 26 no 30 balsojuma anketām, kas kopā deva 110 punktus.

Bobrovskis saņēma tieši divreiz vairāk punktu nekā otro vietu ieņēmušais zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists no Ņujorkas «Rangers» vienības, kurš tika pie 55 punktiem.

Aizvadītajā sezonā Bobrovskis atvairīja 93,2% pretinieku metienu, kas bija otrs labākais rādītājs starp visiem līgas vārtsargiem. Vidēji mačā viņš ielaida 2,00 ripas, kas deva sesto vietu līgā.

Kaldera balva, ko saņem līgas labākais debitants, sestdien tika piešķirta Žonatanam Iberdo no Floridas «Panthers» vienības, kurš tika pie 1141 punkta. Viņam ar 1048 punktiem sekoja Brendanam Galaheram no Monreālas «Canadiens».

Gan Iberdo, gan Galahers no 179 balstiesīgajiem žurnālistiem saņēma 54 pirmās vietas, tomēr Iberdo tika ievērojami vairāk otrās un trešās vietas.

Pirms tam piektdien tika sadalīti pirmie astoņi NHL sezonas individuālie apbalvojumi.

Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam, saņēma pašlaik ritošās Stenlija kausa finālsērijas dalībnieks Džonatans Tēvss no Čikāgas «Blackhawks» komandas.

Žurnālistu balsojumā Tēvss vien par desmit punktu tiesu apsteidza latvieša Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Bostonas «Bruins» centra uzbrucēju Patriku Beržeronu, ar kuru viņš krusto šķēpus šīs sezonas Stenlija kausa finālsērijā.

Tā vietā Beržerons tika pie Kinga Klensija balvas, ko pasniedz hokejistam, kurš sevi pierādījis kā līderi uz ledus un ārpus tā.

Pie divām zīmīgām balvām tika Otavas «Senators» komandas pārstāvji. Vienības galvenais treneris Pols Maklīns pirmo reizi karjerā izpelnījās Džeka Adamsa vārdā nosaukto balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam trenerim. Savukārt Marka Mesjē līdera īpašību balvu saņēma komandas kapteinis Dāniels Alfredsons.

Par sezonas labāko ģenerālmenedžeri tika atzīts Rejs Šero no Pitsburgas «Penguins» komandas, bet Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā saņēma Minesotas «Wild» vārtsargs Džošs Hārdings, kurš šosezon devās laukumā par spīti tam, ka pērnajā rudenī viņam tika diagnosticēta multiplā skleroze.

Lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli, izpelnījās Tampabejas «Lightning» komandas uzbrucējs Martins Sentluiss. Viņš pie šī goda tika trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā.

Savukārt NHL labdarības balvu par nodemonstrēto uzticību, neatlaidību un komandas spēli saņēma Detroitas «Red Wings» kapteinis Henriks Zeterbergs, kura vārdā nosauktajam labdarības fondam līga piešķirs 25 000 dolāru (13 150 latus), lai palīdzētu izveidot trīs ūdens ieguves punktus Etiopijā.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu