Latvijas izlase izcīna Baltijas kausu golfā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas golfa izlase nedēļas nogalē «Ozo Golf Club» laukumā, Rīgā, uzvarēja triju valstu mačsacīkstē un pēc gada pārtraukuma atguva Baltijas kausu, TVNET informē Latvijas Golfa federācija.

Divas dienas ilgušajās cīņās Latvijas golferi pārspēja līdzšinējos trofejas īpašniekus igauņus, kā arī Lietuvas komandu.

Latvijas kapteinis Ivars Grunte uzteica visus 12 komandas spēlētājus par neatlaidību, disciplīnu un pašaizliedzību, kas ļāva sasniegt izvirzīto mērķi. Mača spēles formātā aizvadītajā turnīrā atbilstoši nolikumam komandā spēlēja gan vīrieši un sievietes, gan junioru vecuma jaunieši un jaunietes.

Uzvaru Latvija nodrošināja ar 31 punkta guvumu, turpretim Igaunijas izlase ieguva 20,5 punktus. Lietuva ar 2,5 punktiem palika trešā

Ivars Grunte: «Ļoti priecājos par panākumu un esmu pagodināts būt uzvarētāju komandas kapteinis prestižākajā reģionālajā turnīrā. Apvienojot komandā dažāda vecuma golferus, lieliski izmantojām katra labākās prasmes, lai sasniegtu mērķi un nopietnā konkurencē pārliecinoši uzvarētu. Pateicos spēlētājiem par viņu lielo pašaizliedzību, cīņassparu un lielisko komandas garu visa turnīra laikā. Pierādījām, ka esam vieni no Baltijas golfa līderiem!»

Ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas golfa kluba (R&A) atbalstu sarīkotajā triju valstu turnīrā cīņas bija mača spēles (match-play) formātā, kas paredz katru punktu izspēlēt atsevišķos golferu dueļos. Turnīrā kopumā notika 54 spēles, un katram dalībniekam divās dienās bija jāpiedalās četrās cīņās, kas ir divtik daudz salīdzinājumā ar ierastu golfa sacensību gaitu.

Pirmajā dienā aizvadītajās pāru spēlēs Latvija ieguva 10,0 punktus, kas ļāva par 4,0 punktiem apsteigt igauņus. Nākamajā dienā pēc pirmās vienspēļu sesijas pārsvars pieauga līdz 7,5 punktiem, bet atlikušajās cīņās mājinieki palielināja atrāvienu vēl par trim punktiem.

Latvijas izlasē nespēlēja Krista un Māra Puisītes, jo līdz turnīra sākumam māsas vēl nebija atgriezušās no ASV, kur aizvadīja sezonu Teksasas valsts universitātes komandas sastāvā.

Izcīnītais Baltijas kauss Latvijas izlasei būs jāaizstāv 2014.gadā Lietuvā, kur sacensības pirms trim gadiem notika pirmo reizi. Debijas turnīrā Lietuvā uzvarēja Latvijas komanda, bet pērn Sāremā nepārspēti palika mājinieki igauņi.

Baltijas kausa nolikums paredz komandā iekļaut sešus vīriešus, divas sievietes, kā arī pa diviem jauniešiem un jaunietēm, kas nav pārsnieguši 18 gadu vecumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu