Zviedri par galveno pusfinālā uzskata Jāgra apturēšanu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas hokeja izlase par galveno uzdevumu piektdien paredzētajā pasaules čempionāta (PČ) pusfinālā Bratislavā (Slovākija) uzskata Čehijas līdera Jaromīra Jāgra apturēšanu. Šī cīņa "Orange Arena" sāksies plkst. 17.15 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to translēs "Viasat Sport Baltic".

Zviedri PČ pusfinālā spēlēs jau 11. reizi pēc kārtas, taču zelta medaļas šajā laikposmā viņiem izdevies izcīnīt tikai 2006. gadā Rīgā.

Lai pretendētu uz zeltu Bratislavā, skandināviem vispirms pusfinālā jāpārspēj pašreizējie pasaules čempioni čehi.

"Galvenais ir apturēt Jāgru," Zviedrijas valstsvienības galveno treneri Pēru Mortsu citēja čempionāta rīkotāji. "ASV izlasei pret Čehiju bija labas iespējas, it īpaši pirmajā trešdaļā. Mēs centīsimies izslēgt Jāgru no spēles, lai nedotu viņam ne vietu, ne laiku dominēšanai," paskaidroja Mortss.

Jāgru zviedri gatavojas segt individuāli, taču nepakārtos maiņu sastāvu speciāli šim nolūkam, jo Mortss nevēlas spēlē zaudēt iniciatīvu.

Par uzvaras izcīnīšanas veidu Mortss daudz nesatraucas, jo vēsturē paliekot tikai uzvarētāju vārds.

Zviedrijā uzskata, ka Mortsam ir izdevies sapulcēt visu laiku labāko izlases vadību, kur strādā 15 speciālisti, un līdzās galvenajam trenerim ir gan vārtsargu, video un psiholoģijas treneri, gan dažādi tehniskie menedžeri.

Tikmēr vakara spēlē sacentīsies Somijas un Krievijas izlase. Somija pusfinālā spēlēs pēc divu gadu pārtraukuma, savukārt Krievija ceturto reizi pēc kārtas mēģinās tikt finālā. Šo spēli tiešraidē pārraidīs TV6 kanālā.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla spēlēs Čehija ar 4:0 uzvarēja ASV, Zviedrija ar 5:2 Vāciju, Somija ar 4:1 pārspēja Norvēģiju, bet Krievija dramatiskā cīņā ar 2:1 uzveica Kanādu.

PČ finālspēle un cīņa par bronzas medaļām notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu