Hičkoks: Kovaļčuks nav nelaimes nesējs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iļja Kovaļčuks Kanādas valstsvienību pasaules čempionātā ir sarūgtinājis vairākās izšķirīgās spēlēs, taču ziemeļamerikāņu galvenais treneris Kens Hičkoks neuzskata Krievijas izlases hokejistu par nelaimes nesēju.

Pirms trim gadiem Kovaļčuks pasaules čempionāta finālā pret Kanādu iemeta divus vārtus - pirmais precīzais metiens ļāva panākt neizšķirtu, bet pagarinājumā viņš nodrošināja Krievijai uzvaru.

Savukārt ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Kovaļčuka iemestie vārti ļāva Krievijai uzvarēt ar 2:1.

Tomēr Hičkoks atgādināja, ka ne vienmēr Kovaļčuks spēlē tik efektīvi un murgos tas viņam nerādās. "Viņš [Kovaļčuks] nebija diez cik murgam līdzīgs [Vankūveras] olimpiskajās spēlēs," teica treneris.

Hičkoks uzskata, ka Kanādas izlasei turnīrā nepaveicās un tā izvilka īso salmiņu, jo Krievijas izlase pēc neveiksmīga turnīra sākuma bija noskaņota radikāli uzlabot savu spēli.

Kanādas izlases spēlētāji pēc zaudētā ceturtdaļfināla bija vīlušies, jo čempionātā cerēja uz zeltu. Uzbrucējs Džeisons Speca teica, ka bija izveidojusies laba komanda, taču pēc zaudējuma Krievijai ir sajūta, ka viss palaists vējā.

Sarūgtināts bija arī septiņās spēlēs deviņus rezultativitātes punktus guvušais Džons Tavaress, sakot, ka neko mazāk par zeltu Kanādas izlase Slovākijā nevēlējās, taču daudzi komandā jau otro gadu pēc kārtas piedzīvoja vilšanos.

Jau ziņots, ka Krievijas izlase Bratislavā pusfinālā piektdien tiksies ar Somiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu