Hokeja klasikā - krievi pārspēj kanādiešus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gūstot divus vārtus trešajā trešdaļā, pasaules čempionāta pusfinālā ceturtdien iekļuva Krievijas hokeja izlase, kas Bratislavā (Slovākija) ar rezultātu 2:1 saistošā cīņā pieveica principiālo pretinieku Kanādu.

(Papildināts viss teksts.)

Krievijas un Kanādas izlašu spēle bija līdz šim aizraujošākā šajā PČ, jo, lai arī gūti tikai trīs vārti, abas komandas spēlēja uzbrukuma hokeju. Pirmajā trešdaļā rezultāts netika atklāts, taču abām komandām tādas iespējas bija vairākkārt.

Ļoti interesanta izdevās spēles otrā daļa, kurā kanādieši pēc pretinieku rupjas kļūdas atklāja rezultātu. Aizrāvušies ar pretinieku vārtu apdraudēšanu, Krievijas hokejisti nogulēja Džeisona Specas izgājienu vienatnē pret Konstantīnu Baruļinu. Duelī pārāks izrādījās kanādietis, raidot ripu starp vārtsarga kājsargiem.

Spēles saspringto gaitu un bezkompromisa cīņu lieliski atspoguļoja otrais periods, kurā ar pāris minūšu intervālu trīs hokejistiem tika pārsists deguns vai seja, taču tikai vienā reizē par to tika piešķirts noraidījums, un tas pats kļūdaini. Iļjam Kovaļčukam pa seju trāpīja komandas biedra nūja, tāpēc Džonam Tavarešam 2+2 minūšu noraidījumu piešķirt nevajadzēja. Krievijas izlase četru minūšu vairākumu izmantot tomēr nespēja.

Ar pārsistu degunu laukumu atstāja un ārstu palīdzību saņēma arī kanādieši Endrjū Leds, kuru apmalē iegrūda Jevgeņijs Artjuhins, un Marks Metots, kam pa seju trāpīja Aleksandra Ovečkina mestā ripa.

Trešais periods sākās ar Iļjas Ņikuļina spēcīgu metienu, pēc kura tiesneši ilgi lēma, vai ripa šķērsojusi vārtu līniju, tomēr vārtu guvumu neieskaitīja.

Krievi atspēlējās 50. minūtē, kad teicamu individuālo meistarību demonstrēja Aleksejs Kaigorodovs, kurš skaitliskajā mazākumā viens pats apspēlēja trīs kanādiešus, aizskrēja vienatnē pret vārtsargu Džonatanu Bernjē un guva skaistus vārtus. Savukārt uzvaras ripu 53. minūtē iemeta Kovaļčvuks, izmantojot Aleksandra Radulova piespēli no aizvārtes.

Kanādieši spēles izskaņā nomainīja vārtsargu, taču panākt izlīdzinājumu nespēja, un otro gadu pēc kārtas PČ palika ārpus labāko četrinieka.

Kanāda - Krievija 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Vārtu guvēji: Džeisons Speca (Pietrangelo) 25:32 (1:0), Aleksejs Kaigorodovs 49:07 (1:1, maz.), Iļja Kovaļčuks (Radulovs, Kaļiņins) 52:19 (2:1).

Metieni: 37 - 20

Soda minūtes: 12 - 10

Piektdien PČ pusfinālos Krievija spēlēs ar Somiju, kas ceturtdien pirmajā spēlē ar 4:1 pieveica Norvēģiju, bet otrajā pārī tiksies Čehijas un Zviedrijas izlases, kuras pusfinālā iekļuva trešdien.

Cīņa par bronzas medaļām un spēle par pasaules čempionu titulu Bratislavā "Orange Arena" notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu