Somijas hokejisti nodrošina vietu PČ pusfinālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Somijas hokeja izlase ceturtdien Bratislavā (Slovākijā), aizvadot veiksmīgu otro trešdaļu, ar 4:1 pārspēja Norvēģiju un iekļuva pasaules čempionāta (PČ) pusfinālā, informē sacensību rīkotāji.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Jarko Imonens, kuru atzina par labāko Somijas izlasē. Norvēģijas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Anderss Bastiansens. Visi pieci vārti tika gūti otrajā trešdaļā.

Somijas izlase pirmā nonāca iedzinējos, kad paša nopelnīto soda metienu realizēja norvēģu uzbrucējs Kens Andre Olimbs, taču jau pēc divām minūtēm somi spēja atjaunot līdzsvaru, jo vairākumu realizēja Imonens.

Norvēģi turpināja grēkot ar noteikumu pārkāpumiem un Somija vēl divas reizes izmantoja viena spēlētāja pārsvaru, kad precīzi bija Tuomo Rūtu un otro reizi Imonens. Savukārt trešdaļu somi noslēdza ar Jani Lajunena gūtajiem vārtiem.

Iegūstot trīs ripu pārsvaru, Somijas izlase turpināja dominēt laukumā, taču vārti pēdējo 20 minūšu laikā vairs netika gūti.

Somija – Norvēģija 4:1 (0:0, 4:1, 0:0)

Vārtus guva: Jarko Imonens 2, Tuomo Rūtu, Jani Lajunens - Kens Andre Olimbs

Metieni: 34 - 38

Soda minūtes: 14 - 18

Pusfinālā Somijas izlase tiksies ar Kanādas un Krievijas ceturtdaļfināla spēles uzvarētājiem. Šī spēle Bratislavā sāksies plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka trešdien pusfinālā iekļuva Čehija, kas ar 4:0 pārspēja ASV, un Zviedrija, kas ar 5:2 pārspēja Vāciju.

Ceturtdaļfinālu zaudētājiem turnīrs būs beidzies. Savukārt abi pusfināli notiks piektdien, bet svētdien risināsies izšķirīgā spēle par zelta medaļām, kā arī pusfinālu zaudētāji tiksies cīņā par bronzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu