Sākas gadskārtējais IIHF kongress, kurā pieņems nozīmīgus lēmumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Bratislavā sākas gadskārtējais Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongress, kurā gaidāma lēmuma pieņemšana par jaunu turnīra norises sistēmu Elites divīzijā.

Ceturtdien kongress tiek atklāts, sestdien tas darbu pabeigs, taču galvenie jautājumi - Elites divīzijas čempionāta sistēmas maiņa un 2016. gada pasaules čempionāta mājvietas izvēlēšana - tiks izskatīti piektdien.

Līdzšinējā turnīra norises sistēma principiāli tika izmantota kopš 1998. gada, bet ar minimālām izmaiņām nemainīga bija kopš 2000. gada. Par pārmaiņām tika runāts jau septembrī notikušajā IIHF pusgada kongresā.

Saskaņā ar IIHF rangu visas 16 komandas tiks sadalītas divās grupās pa astoņām, kur aizvadīs apļa turnīrus. Tas nozīmē, ka katrai komandai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Četras labākās komandas katrā grupā tās ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu, bet divas pēdējo - astoto - vietu ieguvējas pārcelsies uz pirmo divīziju. Komandas, kas grupās ieņems piekto, sesto un septīto vietu, turnīru būs beigušas un saglabās vietu elitē. Tādējādi čempionātā tiks palielināts spēļu skaits no līdzšinējām 56 līdz 64.

Ļoti iespējams, ka jau no pirmās spēles katra komanda turpmāk varēs pieteikt 25 spēlētājus, no tiem trīs vārtsargus. Pašlaik turnīra sākumā drīkst pieteikt 20+3 spēlētājus, bet vēl divus - tikai pēc pirmajām trim spēlēm.

2016. gada PČ rīkošanai delegātiem būs jāizvēlas starp Dāniju, Krieviju un Ukrainu, taču tiks runāts arī par Baltkrievijā paredzēto 2014. gada PČ, jo Eiropas Parlaments iebilst pret tik liela mēroga starptautisku sacensību sarīkošanu nedemokrātiskā valstī Baltkrievijā, kur tiek vajāti politiskās opozīcijas pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu