Vakarā saldais ēdiens hokeja gardēžiem: Kanāda pret Krieviju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Hokeja līdzjutējus ceturtdienas vakarā sagaida saldais ēdiens pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā, kad ceturtdaļfinālā spēkiem mērosies principiālās pretinieces Kanādas un Krievijas komandas.

Šī spēle sāksies plkst. 21.15. Abas komandas arī pagājušajā gadā tikās ceturtdaļfinālā, kad ar 5:2 uzvarēja Krievija, kas vēlāk aizkļuva līdz finālam, kurā zaudēja Čehijai.

Šogad turnīru Krievijas izlase sāka ar negaidītu zaudējumu Vācijai, taču atlikušajās divās grupas spēlēs tika izcīnītas uzvaras.

Taču arī turpinājums Vjačeslava Bikova padotajiem bija gana smags, kā rezultātā nācās atzīt gan Somijas gan Čehijas pārākumu, kas ceturtdaļfinālā saveda kopā ar kanādiešiem.

Tikmēr arī Kanādai vairākas uzvaras nākušas ar grūtībām, taču zaudējumus Kena Hičkoka vadītā komanda vēl nav piedzīvojusi.

Atgādinām, ka Vankūveras olimpiskajās spēlēs mājinieki Krieviju ceturtdaļfinālā sagrāva ar 7:3, vēlāk triumfējot arī visā turnīrā. Savukārt pēdējo reizi PČ finālā komandas tikās 2009. gadā. Toreiz līdzīgā cīņā ar 2:1 uzvarēja Krievija.

Abas komandas šogad rotā arī vairākas NHL zvaigznes. Krievijas rindās spēlē Aleksandrs Ovečkins, Iļja Kovaļčuks, savukārt Kanādas valstsvienībā var izcelt Riku Nešu, Džonu Tavaresu un Džeimsu Nīlu.

Pusfinālā Kanāda vai Krievija tiksies ar Somijas un Norvēģijas spēles uzvarētāju. Tā sāksies ceturtdien plkst. 17.15.

Trešdien pusfinālā iekļuva Čehija un Zviedrija, kas uzvarēja attiecīgi ASV ar 4:0 un Vāciju ar 5:2.

Abi pusfināli notiks piektdien, bet svētdien risināsies izšķirīgā spēle par zelta medaļām, kā arī pusfinālu zaudētāji tiksies cīņā par bronzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu