Vēlas palielināt Āzijas pārstāvniecību PK futbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadītājs Zeps Blaters piektdien pauda vēlmi palielināt Āzijas komandu skaitu Pasaules kausa finālturnīrā.

Blaters atzina, ka Āzija garantējot vairāk nekā 50% FIFA ieņēmumu, kamēr Eiropa dod mazāk nekā 20%.

«Mums ir tiesības un pienākums sākt diskusijas par šo jautājumu,» Blaters teica, norādot, ka jautājums tiks skatīts maija beigās paredzētajā FIFA kongresā.

Pašlaik Āzijai ir četras automātiskas ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, bet vēl viena tiek sadalīta starpkontinentu «play-off» mačā. Tikmēr Eiropai ir 13 no 32 vietām dalībai Pasaules kausa finālturnīrā. Tāpat vietas varētu zaudēt arī Dienvidamerika.

Šis 77 gadus vecā Blatera gājiens varētu būt viņa solis pirms 2015.gadā gaidāmajām FIFA prezidenta vēlēšanām, kurās šveicieša galvenais konkurents, visticamāk, būs Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Ceturtdien ievēlētais jaunais Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents, Bahreinas šeihs Salmans bin Ebrahims Al Halifa jau izteicies, ka atbalstīs Blatera kandidēšanu uz piekto FIFA prezidenta amata termiņu.

«Viņš vienmēr ir bijis Āzijas futbola atbalstītājs. Ja viņš to turpinās darīt, protams, ka es viņu atbalstīšu,» teica šeihs Salmans.

Šonedēļ FIFA Ētikas komitejas sēdē Blaters tika atzīts par nevainīgu kukuļdošanas lietā, kas attiecas vēl uz pagājušā gadsimta beigām.

Arī šeiha Salmana ievēlēšana notika korupcijas ēnā, jo viņš iepriekš vainots negodīgā futbola varasvīru ietekmēšanā un pat cilvēktiesību pārkāpumos.

Šeihs Salmans amatā nomainījis Muhamedu bin Hamamu, kurš tiek apsūdzēts balsu pirkšanā par ievēlēšanu FIFA organizācijas prezidenta amatā, kad viņš 2011.gadā konkurēja ar Blateru. Iepriekš Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) katarietim bin Hamamam piesprieda mūža diskvalifikāciju, kas paredzēja aizliegumu iesaistīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs. Šis sods gan vēlāk tika atcelts pierādījumu trūkuma dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu