Jātnieks Vārna veiksmīgi startē Austrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas vadošajiem konkūristiem Andis Vārna veiksmīgi sācis vasaras jeb āra sacensību sezonu. Startējot divu zvaigžņu statusa starptautiskās sacensībās Austrijā, sportists izcīnījis vairākas godalgotas vietas, TVNET informēja Latvijas Jātnieku federācija.

Jau pirmajā sacensību dienā Andis Vārna izcīnīja trīs godalgotas vietas – pirmā āra sacensību sezonu atklāja septiņgadīgā ķēve Lerida (Levantos I - Rends), Latvijas duets septiņgadīgo zirgu maršrutu ar šķēršļu augstumu 125 cm veica nekļūdīgi un ierindojās 6.vietā (0/65.38 sek).

Nākamā sacensību arēnā Gold Tour maršrutā ar škēršļu augstumu 140 cm devās Oldenburgas šķirnes ķēve Chiara 243 (Come On - Narew). Desmitgadīgā Chiara 243 maršrutu veica nekļūdīgi, 66.90 sekundēs. Nākamais šajā pašā maršrutā startēja deviņgadīgais KWPN šķirnes zirgs Never Mind 22 (Numero Uno - Legaat), sportisti maršrutu veica 65.77 sekundēs un finišējot atradās ceturtajā pozīcijā. Kopā maršrutā startēja 50 sportiskie pāri, Never Mind 22 savu pozīciju saglabāja, bet Chiara 243 ierindojās astotajā vietā.

Otrā sacensību diena sākās ar Leridas uzvaru septiņgadīgo zirgu maršrutā ar šķēršļu augstumu 125 cm (0/65.04 sek), savukārt Chiara 243 Gold Tour maršrutā ar šķēršļu augstumu 140 cm izcīnīja astoto godalgoto vietu (1/83.66 sek), Latvijas duets maršrutu veica nekļūdīgi, bet ieguva vienu soda punktu par pārsniegto laika normu.

Arī trešajā sacensību dienā veiksmīgi startēja Lerida, izcīnot sesto vietu septiņgadīgo zirgu finālā ar šķēršļu augstumu 135 cm. Latvijas duets maršrutu veica nekļūdīgi un prātīgi, 80.2 sekundēs un ieguva vienu soda punktu par pārsniegto laika normu. Vēl trešajā sacensību dienā Silver Tour maršrutā ar šķēršļu augstumu 135 cm Andis Vārna nekļūdīgi startēja ar KWPN šķirnes zirgu Zodermus M (Odermus R - Heartbreaker), sportists ar deviņgadīgo zirgu maršrutu veica 73.17 sekundēs un ierindojās 22.vietā.

Svētdien galvenajā sacensību maršrutā «Grand Prix of Ranshofen» ar šķēršļu augstumu 145 cm un vienu pārlekšanu Latvijas duetam nedaudz pietrūka veiksmes pamatmaršrutā – četri soda punkti (75.72 sek) un 16.vieta rezultātu tabulā. Šis bija arī Pasaules reitinga ieskaites maršruts, kurā uzvaru svinēja reitinga 43.pozīcijas īpašnieks Itālijas sportists Emanuele Gaudiano ar Uppercut DS. Latvijas sportists Pasaules konkūristu reitingā, kas publicēts 31.martā, šobrīd atrodas 251. pozīcijā.

Kopumā sacensībās bija pārstāvētas 15 valstis, tajās startēja arī sportisti no Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Ungārijas, Slovākijas, Šveices, Irānas, Čehijas, Honkongas, Nīderlandes, Zviedrijas, Austrijas, Serbijas un Slovēnijas.

Šajā nedēļas nogalē Andis Vārna startēs vēl vienās sacensībās Austrijā, no 11. līdz 14. aprīlim sportists piedalīsies CSI2* sacensībās «Linzer Pferdefestival» Lincā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu