Latvija vēlas rīkot pasaules čempionātu hokejā 2017.gadā (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvija vēlas rīkot pasaules čempionātu hokejā 2017.gadā Rīgā, liecina nākamās nedēļas valdības sēdē iesniegtais protokollēmuma projekts "Par vēstules nosūtīšanu Starptautiskajai ledus hokeja federācijai".

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) parakstījis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Vēstulē uzsvērts, ka tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā 2006.gadā Latvijai bija gan lielisks pozitīvs izaicinājums, gan iespēja pierādīt, ka Latvija ir spējīga rīkot šāda līmeņa starptautiskus pasākumus.

Ņemot vērā pieredzi, ko Latvija guva pasākuma īstenošanā, vēlos sniegt personīgo morālo atbalstu LHF centieniem iegūt tiesības atkārtoti rīkot pasākumu 2017.gadā, norāda valdības vadītājs.

Vēlos arī izteikt cerību, ka Ministru kabinets varētu izskatīt iespēju, neskatoties uz budžeta taupības pasākumiem valsts ekonomikas stabilizācijas nolūkā, sniegt noteiktu atbalstu čempionāta rīkošanai, jo, manuprāt, pasaules čempionātu hokejā rīkošana ir iespēja veicināt un sekmēt valsts ekonomiku.

Nobeigumā vēlos izteikt cerību, ka Latvija un Rīga iegūs tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā 2017.gadā un tādējādi valstij būs gods vest kopā nācijas ar šādas nozīmes starptautiska sporta notikuma starpniecību, norādījis Dombrovskis.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu