Van Gāls sezonas beigās atstās "Bayern" galvenā trenera amatu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušās sezonas Vācijas bundeslīgas čempionvienības futbolā Minhenes "Bayern" galvenais treneris Luiss van Gāls šīs sezonas beigās atstās amatu, pirmdien paziņoja komandas vadība.

Van Gālam ar "Bayern" komandu vēl ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu, tomēr pēc 50 gadus vecā Nīderlandes speciālista tikšanās ar kluba vadību tika nolemts, ka līgums tiks anulēts.

Lēmumu par van Gāla atstādināšanu no amata "Bayern" vadība pieņēmusi komandas slikto rezultātu dēļ.

"Iemesls, kāpēc līgums tiks anulēts, ir tāds, ka trenerim un vadībai ir atšķirīgi viedokļi par komandas stratēģisko virzienu," teikts "Bayern" paziņojumā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Bayern" izbraukumā ar 1:3 (0:1) piekāpās "Hannover 96" futbolistiem, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas bundeslīgas čempionāta spēlē.

Bundeslīgas čempionāta kopvērtējumā šobrīd "Bayern" ar 42 punktiem 25 spēlēs ieņem piekto vietu, jau par 19 punktiem atpaliekot no līdervienības Dortmundes "Borussia".

Tikmēr UEFA Čempionu līgas turnīrā "Bayern" komanda iekļuvusi astotdaļfinālā, kur spēkojas ar pagājušās sezonas turnīra čempioniem Milānas "Inter". Abu komandu pirmajā mačā Milānā ar rezultātu 1:0 uzvarēja "Bayern".

Atbildes spēli komandas aizvadīs 15.martā Minhenē. Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs turnīra ceturtdaļfinālā.

Van Gāls par "Bayern" galveno treneri tika apstiprināts 2009.gadā, toreiz ieņemot atlaistā Jirgena Klinsmana vietu. Līdz tam van Gāls samērā sekmīgi vadīja Spānijas klubu "Barcelona", kā arī Nīderlandes vienības Amsterdamas "Ajax" un Alkmāras AZ.

Aizvadītajā sezonā "Bayern" komanda van Gāla vadībā triumfēja bundeslīgas čempionātā un izcīnīja arī Vācijas kausu, bet Čempionu līgas finālmačā ar 0:2 zaudēja "Inter" komandai, kuru pērn trenēja ambiciozais portugāļu speciālists Žozē Mourinju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu