Latvijas kērlinga izlasei vēl viens zaudējums PČ (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pirmdien Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtajā spēlē ar 5-7 piekāpās Itālijai. Šī abām komandām bija svarīga spēle, jo pirms tās neviena nebija tikusi pie uzvarām. Tomēr pēc piedzīvotā zaudējuma Latvijas komanda tagad četrās turnīra cīņās piedzīvojusi tikpat neveiksmes, kamēr itālietes četrās spēlēs iekrājušas vienu uzvaru.

Jau pirmajā endā Latvijas izlase nokļuva iedzinējos ar 0-3, tomēr otrajā endā prata divus punktus atgūt. Trešais ends noslēdzās bez iegūtiem punktiem, bet ceturtajā pie trim punktiem atkal tika itālietes, panākot 6-2 savā labā.

Arī piektajā un sestajā endā latvietes pie punktiem netika, kamēr Itālijas izlase ieguva vienu punktu un praktiski nodrošināja uzvaru. Septītajā endā iegūtais viens punkts Latvijas izlasei atjaunoja minimālas izredzes uz panākumu, tomēr bez iegūtiem punktiem aizvadītais astotais ends un divi iegūtie punkti devītajā endā bija nepietiekoši, lai atspēlētos.

Dienas sesijā, kas sāksies plkst.13.30, Latvijai spēles nav paredzētas, bet vakara sesijā plkst.18.30 mājinieces uzsāks dueli ar Vāciju, kas pirmajās trijās kārtās tikusi pie divām uzvarām.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē sestdien Latvijas izlase ar 4-7 zaudēja Zviedrijai, kas pagājušā gada decembrī izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā. Savukārt pirmdien mājinieces sākotnēji ar 5-7 piekāpās Kanādai, bet pēc tam ar 8-11 zaudēja arī Japānai.

Latvijas kērlingistes četrās spēlēs cietušas četras neveiksmes, kopvērtējumā ar Ķīnu dalot pēdējās divas vietas.

Tikmēr kopvērtējuma galvgalī ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas Zviedrijas izlase.

Grupu turnīra turpinājumā otrdien Latviju sagaidīs mači ar Krieviju un Skotiju, trešdien paredzētas cīņas pret ASV un Ķīnu, bet ceturtdien - pret Šveici un Dāniju.

Pēc viena apļa turnīra nepieciešamības gadījumā tiks aizvadītas pārspēles, lai noskaidrotu labākās četras komandas, kuras arī sadalīs medaļas.

Pasaules čempionāts sievietēm risinās kopš 1979.gada, bet ārpus Kanādas sacensības notiek vien katru otro gadu. Latvija ir Eiropā sestā valsts, kam uzticēts sarīkot prestižās sacensības.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv Jelgavas Kērlinga kluba komanda ar kapteini Ivetu Stašu-Šaršūni. Vēl komandā ir Dace Munča, Ieva Krusta, Zanda Bikše un Una Ģērmane.

Arī līdz šim vienīgo reizi, kad Latvija pasaules čempionātā piedalījās 2010.gadā, komandu pārstāvēja tieši šīs sportistes. Toreiz Latvija uzvarēja vien vienā no 11 spēlēm un palika pēdējā, 12.vietā.

Pasaules čempionātā startē arī vairākas kērlinga sabiedrībā pazīstamas spēlētājas, tomēr nav pagājušā gada pasaules čempiones - Šveici šogad nepārstāv kapteines Mirjamas Otas komanda, kas nacionālā čempionāta finālā piekāpās komandai ar kapteini Silvanu Tirinzoni. Tieši viņas komanda šogad arī pārstāv savu valsti.

Pēc šī gada pasaules čempionāta noskaidrosies septiņas valstis, kas pievienosies mājiniecei Krievijai Soču Olimpiādē. Šīs valstis tiks noteiktas pēc šī un pagājušā gada pasaules čempionātu kopējā ranga.

Savukārt pārējās komandas, kas būs piedalījušās vismaz vienā no pēdējiem trim pasaules čempionātiem, decembrī aizvadīs īpašu kvalifikācijas turnīru, noskaidrojot pēdējās divas Olimpiādes dalībnieces.

Ja šī gada Eiropas čempionātā decembrī Latviju pārstāvēs komanda NICOLL ar kapteini Evitu Regžu, jo tā pagājušajā mēnesī nacionālajā čempionātā spēja apsteigt Stašas Šaršūnes komandu, olimpiskā kvalifikācijas turnīra dalībnieces tiks noskaidrotas īpašās kvalifikācijas sacensībās, kas risināsies neilgi pirms tā.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu