Latvijas kērlingistes ar zaudējumu sāk pasaules čempionātu (20)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viena ļoti veiksmīga pretinieču metiena dēļ piektā enda izskaņā Latvijas sieviešu kērlinga spēlētājas sestdien savās mājās notiekošā pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 4-7 piekāpās Zviedrijai.

Pēc punkta iegūšanas pirmajā endā, otrajā zviedrietes atbildēja ar diviem punktiem. Trešajā spēles endā sākotnēji Latvija gāja uz divu punktu iegūšanu, tomēr beigu daļā sekmīgākas bija pretinieces un ar pēdējo akmeni Latvija guva vienu punktu, panākot neizšķirtu 2-2.

Spēles ceturtajā endā pirmie pieci akmeņi palika laukumā, kas izvērta interesantāku stratēģisko cīņu. Pēc diviem sekmīgiem latviešu metieniem neilgi pirms izspēles beigām izveidojās situācija, ka centra aplī atradās trīs Latvijas akmeņi un neviens pretinieču. Tomēr pēdējos metienos zviedrietes situāciju izglāba un panāca, ka šajā endā punktu neiegūst neviena komanda, rezultātu saglabājot neizšķirtu 2-2.

Tā kā iepriekšējais ends noslēdzās bez rezultāta, piektajā izspēlē pēdējā akmens tiesības atkal piederēja zviedrietēm un šis ends izvērtās ļoti sāpīgs Latvijas izlasei. Stratēģiskā cīņā pirms pēdējā metiena tieši viens Latvijas akmens atradās vistuvāk centram, bet nākamie četri tuvākie bija pretiniecēm. Kaut Latvijas kērlingistes bija uzlikušas vairākus šķēršļus, zviedrietēm tos izdevās apiet - tuvākais akmens tika izsists un pretinieces nopelnīja četrus punktus, Latvijai uzreiz nokļūstot iedzinējos ar 2-6.

Sestā enda noslēgumā Latvija panāca, lai tas noslēdzas bez rezultāta, bet nākamajos trijos endos pa punktam izcīnīja komanda ar pēdējā akmens tiesībām, kas nozīmēja, ka pirms pēdējā, desmitā, enda latvietes atradās iedzinējos ar 4-7 un minimālām izredzēm uz panākumu. Pēdējā endā pārsteigumi nenotika un Latvijas izlase cieta neveiksmi ar nemainīgo 4-7.

Citās sestdienas spēlēs dienas sesijā ASV ar 10-3 sagrāva Itāliju, Vācija ar 11-9 pārspēja Krieviju, Šveice ar 7-6 uzvarēja Japānu, bet Dānija ar 11-4 pieveica Ķīnu. Savukārt vakara sesijā Krievija ar 6-4 uzvarēja Ķīnu, Šveice 9-3 pārspēja Itāliju, bet Skotija bija pārāka pār Kanādu ar 6-4.

Svētdien rīta sesijā «Volvo» ledus hallē Latvijas izlasei spēle nav paredzēta, bet dienas sesijā plkst.14 tās pretinieces būs spēcīgās Kanādas izlases pārstāves. Savukārt plkst.19 vakara sesijā Latvijas izlase spēkosies ar Japānas valstsvienību.

Grupu turnīra turpinājumā pirmdien Latvijas izlase spēkosies ar Itāliju un Vāciju, otrdien to gaida mači pret Krieviju un Skotiju, trešdien paredzētas cīņas pret ASV un Ķīnu, bet ceturtdien - pret Šveici un Dāniju.

Pēc viena apļa turnīra nepieciešamības gadījumā tiks aizvadītas pārspēles, lai noskaidrotu labākās četras komandas, kuras arī sadalīs medaļas.

Pasaules čempionāts sievietēm risinās kopš 1979.gada, bet ārpus Kanādas sacensības notiek vien katru otro gadu. Latvija ir Eiropā sestā valsts, kam uzticēts sarīkot prestižās sacensības

Latviju pasaules čempionātā pārstāv Jelgavas Kērlinga kluba komanda ar kapteini Ivetu Stašu-Šaršūni. Vēl komandā ir Dace Munča, Ieva Krusta, Zanda Bikše un Una Ģērmane.

Arī līdz šim vienīgo reizi, kad Latvija pasaules čempionātā piedalījās 2010.gadā, komandu pārstāvēja tieši šīs sportistes. Toreiz Latvija uzvarēja vien vienā no 11 spēlēm un palika pēdējā, 12.vietā.

Pasaules čempionātā startē arī vairākas kērlinga sabiedrībā pazīstamas spēlētājas, tomēr nav pagājušā gada pasaules čempiones - Šveici šogad nepārstāv kapteines Mirjamas Otas komanda, kas nacionālā čempionāta finālā piekāpās komandai ar kapteini Silvanu Tirinzoni. Tieši viņas komanda šogad arī pārstāv savu valsti.

Pēc šī gada pasaules čempionāta noskaidrosies septiņas valstis, kas pievienosies mājiniecei Krievijai Soču Olimpiādē. Šīs valstis tiks noteiktas pēc šī un pagājušā gada pasaules čempionātu kopējā ranga.

Savukārt pārējās komandas, kas būs piedalījušās vismaz vienā no pēdējiem trim pasaules čempionātiem, decembrī aizvadīs īpašu kvalifikācijas turnīru, noskaidrojot pēdējās divas Olimpiādes dalībnieces.

Ja šī gada Eiropas čempionātā decembrī Latviju pārstāvēs komanda NICOLL ar kapteini Evitu Regžu, jo tā pagājušajā mēnesī nacionālajā čempionātā spēja apsteigt Stašas Šaršūnes komandu, olimpiskā kvalifikācijas turnīra dalībnieces tiks noskaidrotas īpašās kvalifikācijas sacensībās, kas risināsies neilgi pirms tā.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu