Vīriešu Virslīgas pusfināls – iepriekšējo finālu atkārtojums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā pusfinālsērijas pirmo spēli aizvadīs «Lielvārde» un «Ķekava», kas pērn cīnījās par zeltu, kā arī «RTU/Inspecta» un «Lekrings», kas finālā tikās pirms diviem gadiem. Maču starp «RTU/Inspecta» un «Lekringu» interneta TV tiešraidē no Rīgas Olimpiskā sporta centra translēs Sportacentrs.com.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 18.00 «Lielvārde» – «Ķekava» (Lielvārdes novada sporta centrā), sērijā 0:0

Pagājušajā pavasarī lielvārdieši un ķekavieši florbola līdzjutējiem sagādāja ārkārtīgi aizraujošu finālsēriju, kuras septītajā spēlē tikai pagarinājumā ar 5:4 pārāka izrādījās «Lielvārde», pirmo reizi kluba vēsturē izcīnot zelta medaļas. Jāpiebilst, ka «Ķekava» Latvijas čempionātā triumfējusi jau piecas reizes. Šīs sezonas regulārajā turnīrā abās spēlēs uzvarēja lielvārdieši – savā laukumā ar 6:5, bet viesos – ar 9:5.

«Lielvārde» ar 53 punktiem kļuva par regulārā turnīra uzvarētāju, bet ceturtdaļfināla sērijā pārliecinoši (3:0) tika galā ar Liepājas «Kuršiem». Savu ierasto rezultativitāti atguvis lielvārdiešu uzbrukuma līderis Toms Akmeņlauks, kuram šosezon jau 68 (41+27) punkti. «Lielvārdes» spēlējošais treneris Mihails Kostusevs savācis 51 (27+24), bet Mikus Valpēters – 45 (23+22) punktiem. Lielvārdes komandai šosezon ir trīs vārtsargi – Igors Ivanovs atvairījis 87.86% pretinieku metienu, Armands Puķītis – 83.96%, bet Jānis Salcevičs – 81.30%.

«Ķekava» regulārajā turnīrā ieguva 46 punktus, kas tai deva 4.vietu. Ceturtdaļfinālā ķekaviešiem patrāpījās «ciets rieksts» - «Talsi/Triobet» tika pārspēta tikai sērijas piektajā mačā – 7:5, sērijā – 3:2. Trīs rezultatīvākie «Ķekavas» spēlētāji ir Ēriks Akulovs ar 56 (33+23), Alvis Dāle ar 43 (29+14) un Gunārs Klēģers ar 42 (17+25) punktiem. Ķekavas komandai ir divi stabili vārtsargi – Jānis Bramanis atvairījis 85.58% pretinieku metienu, bet Ivars Dišereits – 82.67%.

Pulksten 19.30 «RTU/Inspecta» – «Lekrings» (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā), sērijā 0:0

«RTU/Inspecta» ar «Lekringu» finālā spēkiem mērojās aizpagājušajā sezonā, kad sērijā ar 4:0 uzvarēja rīdzinieki. Pērn «RTU/Inspecta» neiekļuva pat pusfinālā, jo piekāpās «Ulbroka/FS Masters» florbolistiem, bet cēsnieki pusfinālā zaudēja «Lielvārdei», toties uzvarēja ulbrokiešus mačā par bronzas godalgām. Šajā sezonā «RTU/Inspecta» savā laukumā zaudēja «Lekringam» ar 5:7, bet viesos ar 7:6 uzvarēja pagarinājumā.

Rīgas «RTU/Inspecta» regulārajā turnīrā ar 51 punktu izcīnīja 2.vietu. Ceturtdaļfinālā rīdziniekiem pietika ar trim spēlēm, lai izslēgtu Stalbes «Pārgauju». Rezultatīvākie «RTU/Inspecta» sastāvā ir Jānis Jansons ar 69 (23+46), Atis Blinds ar 67 (32+35) un Kristians Lisovskis ar 53 (37+16) punktiem. Kamēr rīdzinieku vārtsargs Andis Blinds dziedē pleca traumu, lielākā atbildība gulstas uz Edgaru Gailīti (83% atvairītu metienu), bet jau ceturtdaļfinālā iespēja iespēlēties tika dota Valērijam Bodniekam.

Cēsu «Lekrings» ceturtdaļfinālā ne bez grūtībām, tomēr trijos mačos tika galā ar FK «Bauska». Trīs rezultatīvākie cēsnieku sastāvā šobrīd ir Andris Rajeckis ar 49 (33+16), Artūrs Jurševskis ar 42 (28+14) un Aleksandrs Abramovs ar 39 (26+13) punktiem, lai gan gandrīz tikpat ražīgi spēlējuši vēl vismaz četri florbolisti. Cēsu komandas vārtsargs Normunds Krūmiņš līdz šim atvairījis 82.16% pretinieku metienu, bet Jānis Sīka – 78.12%.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 12.00 «Rubene» – FK«Ķekava» (Kocēnu sporta namā), sērijā 0:1

Kocēnu «Rubene» un FK «Ķekava» vakar vakarā jau aizvadīja pusfināla sērijas pirmo spēli – ķekavietes mača gaitā bija izvirzījušās vadībā ar 4:1, un spēja savu pārsvaru nosargāt, uzvarot ar 4:3. Kocēnu komandai ir zināmas sastāva problēmas, bet paredzams, ka šodien ierindā atgriezīsies pieredzējusī Baiba Juruša. Sērija turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām.

Pulksten 16.00 «Ķekavas Bulldogs» – RSU (Ķekavas sporta namā), sērijā 0:0

Pirmo pusfināla spēli šodien aizvadīs patreizējā čempione un regulārā turnīra uzvarētāja RSU, kas pretinieču laukumā tiksies ar «Ķekavas Bulldogs» florbolistēm. Visās sešās regulārā turnīra spēlēs pārliecinoši uzvarēja rīdzinieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu