Štrombergs: Man apkārt bijuši pareizie cilvēki (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Olimpiskajam un šī gada pasaules čempionam BMX riteņbraukšanā Mārim Štrombergam apkārt bijuši pareizie cilvēki, kas palīdzēja viņam kļūt par labāko pasaulē, intervijā žurnālam "Ir" stāstīja sportists.

"Man apkārt bijuši pareizie cilvēki, īpaši izceļot treneri Ivo Lakuču," par savu panākumu iemesliem stāsta Štrombergs. "Lakučs izveidoja BMX Latvijā. Vēl pirms desmit gadiem tas bija mazpazīstams sporta veids, un pat sapņos nerādījās, ka BMX būs olimpiskā disciplīna. Un tagad esam priekšā amerikāņiem."

Olimpiskais čempions uzskata, lai Latvijā iemīlētu šo sporta veidu, tam jābūt pasaules līmenī.

"BMX riteņbraukšanai jābūt augstā līmenī. Piemēram, atmosfēra "Arēnā Rīga" ir teicama, jo Kontinentālā hokeja līga (KHL) otrā labākā līga aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL)," ar hokeju salīdzināja Štrombergs.

Kā jau daudzi sportisti, arī Štrombergs uzskata, ka vislielāko vilšanos finišā sagādā otrā pozīcija.

Otro vietu neatzīmē

"Nav sliktākas vietas par otro. Labāk, lai finālā esmu pēdējais, nekā mani par centimetru apdzen un uzvar," stāsta Štrombergs. "Dienu pirms pasaules čempionāta ar treneri vakariņojām un runājām, ja es būšu otrais, tad to neatzīmēsim. Vienīgais veids kā varu būt priecīgs - būt pasaules čempionam. Tāds nu līmenis ir sasniegts un tajā noturēties ir grūti."

"Fiziskā bedre ir tad, ja man ir slikts brauciens, bet psiholoģiski jūtos labi, jo varu noskaņoties nākamajam braucieniem. Ja esmu slikti nobraucis un neesmu pārliecināts, vai varu labāk, tad ir arī psiholoģiskā bedre," par augsta līmeņa sporta detaļām runā sportists.

Sīvākais konkurents austrālietis Vilobijs

Par savu sīvāko konkurentu Štrombergs uzskata šī gada Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) "Race of Champions" sacensību uzvarētāju 19 gadus veco austrālieti Semu Vilobiju.

"Viņš ir baigais cīnītājs. Kad viņam neizdodas starts, tad viņš tāpat cīnās līdz galam," labus vārdus par konkurentu teica latviešu sportists. "Man ar viņu ir labas attiecības, taču labākie draugi mēs nevarētu būt. Kad krīt starta barjera, kādi tur vairs draugi."

Līdzjutēji nav apgrūtinājums

Izcīnot uzvaras olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā, Štrombergs iemantojis lielu atpazīstamību, taču viņš atzīst, ka līdzjutēji viņam nav apgrūtinājums.

"Ir bijušas meitenes, kas prasa, lai novelku kreklu pirms bildēšanās. Pēc mača prasa, lai es kreklu uzdāvinu," par līdzjutēju izdarībām stāsta sportists.

Prieks par M. Dukuru, vīlies Ščerbatihā

Štrombergs, runājot par Latvijas sportu, pastāstīja, ka viņam liels prieks ir par skeletonistu Martinu Dukuru, bet vīlies svarcēlājā Viktorā Ščerbatihā.

"Viņam jāsaprot, kad mest sportam mieru," izteicās riteņbraucējs. "Līdz ar to Saeimas būšanu, es viņu vairs par nopietnu sportistu neuzskatīju."

Jau ziņots, ka novembra nogalē Štrombergs piedzīvoja smagu kritienu Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) "Race of Champions" sacensībās, izstājoties no cīņas par ABA čempiona titulu.

Štrombergs jau pirmajā braucienā, atrodoties līderpozīcijā, piedzīvoja vienu no smagākajiem kritieniem viņa karjerā, kas beidzās ar mežģītiem, lauztiem plaukstas kauliņiem un sarežģītu, neatliekamu operāciju vietējā slimnīcā.

Sacensību apritē atgriezīsies martā vai aprīlī

Trasē sportists varēs atgriezties tikai martā vai aprīlī.

Jau vēstīts, ka Štrombergs šosezon uzvarēja septiņos ABA čempionāta posmos.

Kā ziņots, oktobra sākumā Štrombergs triumfēja šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā, bet jūlija nogalē Latvijas sportists pēc viena gada pārtraukuma atguva pasaules čempiona titulu. Sportists bija arī viens no pretendentiem uz Latvijas gada labākā un populārākā sportista tituliem, tomēr nevienu no šīm balvām neieguva.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu