Nordea Rīgas maratons atvērs Skriešanas skolu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz Nordea Rīgas maratonam atlikušas vēl 19 nedēļas, tādēļ visi garo distanču skrējēji tiek aicināti sākt gatavoties un plānot savus treniņu grafikus. Lai sniegtu konsultatīvo atbalstu un atvieglotu gatavošanos, Nordea Rīgas maratona organizatori sadarbībā ar partneriem atvērs Skriešanas skolu, TVNET informē organizatori.

Skriešanas skolas aktivitātes plānotas vismaz reizi mēnesī, skrējējiem klātienē «Skriešanas darbnīcās» tiekoties ar treneriem, ekspertiem un konsultantiem, kā arī publicējot visus «Skriešanas darbnīcu» materiālus oficiālajā Nordea Rīgas maratona mājas lapā. Skriešanas skolas mērķis ir atvieglot visu distanču skrējējiem gatavošanos startam 19.maijā, un tā būs domāta visplašākajai auditorijai – gan iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem.

Nordea Rīgas maratona skriešanas darbnīcu norises plānotie datumi: 16.janvāris, 6.februāris, 13.marts, 17.aprīlis un 8.maijs. Īpaši aicināti piedalīties visi reģistrētie un arī potenciālie Nordea Rīgas maratona dalībnieki. Dalība «Skriešanas darbnīcās» ir bez maksas, taču, paredzot dalībnieku lielu atsaucību, nepieciešama iepriekšēja reģistrēšanās pa epastu marathon@necom.lv

Nordea Rīgas maratona Skriešanas skola tiek veidota sadarbībā ar Nordea Rīgas maratona partneriem – Ironman.lv, adidas, veikalu «Maratons» un citiem Nordea Rīgas maratona oficiālajiem partneriem. Skriešanas treniņu konsultatīvo darbību pārraudzīs pieredzējušais Ironman.lv treneris Romāns Melderis.

«Katru gadu pavasarī tuvojoties Nordea Rīgas maratonam, esam rīkojuši kopīgus treniņus Mežaparkā. Klausoties skrējēju jautājumos un diskusijās, kā arī no savas personīgās pieredzes zinām, ka daudziem maratonistiem un pusmaratonistiem ir virkne neatbildētu jautājumu par to, kā pareizi trenēties un kādu stratēģiju izvēlēties. Tādēļ esam radījuši Nordea Rīgas maratona Skriešanas skolu, lai radītu interaktīvu vidi, kur saņemt atbildes uz saviem jautājumiem un dalīties pieredzē,» par skriešanas skolas izveides ideju skaidro Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Nordea Rīgas maratona Skriešanas skolas 1. darbnīca

Skriešanas skolas 1. darbnīca «Kā sākt skriet?» notiks 16.janvārī plkst. 18:30 – 20:00 kinoteātra «Forum Cinemas» 8.auditorijā. Skriešanas darbnīcas ietvaros tiks prezentēti treniņu pamatprincipi un aplūkota dažādu treniņu plānu izstrāde (42K, 21K, 10K), kas būtu piemēroti gan iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem. 16.janvāra darbnīcā tiks sniegti ieteikumi arī par skriešanas apavu un inventāra izvēli. Darbnīcā uzstāsies un uz dalībnieku jautājumiem atbildēs Ironman.lv treneris Romāns Melderis, veikala «Maratons» skriešanas kategorijas eksperts Raimonds Soopargs un Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

«Treniņi maratonam un pusmaratonam sākas vēl pirms skriešanas kurpju uzvilkšanas. Katram pašam ir jāsaprot sava skriešanas filozofija un ideja, kādēļ to vēlas darīt. Nav nepieciešams bezjēdzīgi skriet garākas un garākas distances, bet ir jāsaprot, ko katrs treniņš dos. Reizēm ir jāsaprot, kad atslodze dos lielāku efektu nekā intensīvi treniņi. Esmu bijis profesionāls sportists un daudz strādājis ar citu sportistu sagatavošanu, tādēļ esmu gatavs savā pieredzē dalīties,» jauniem izaicinājumiem ir gatavs triatlona un skriešanas treneris Romāns Melderis.

Romāns Melderis ir pieredzējis daudzcīņnieks un triatlonists (1997., 2000. gada Eiropas čempions daudzcīņā un 1998. gada Pasaules čempions daudzcīņā; Latvijā labākā rezultāta īpašnieks Ironman distancē 8 h 57 min 34 sec). Kā Ironman un skriešanas treneris darbojas kopš 2002.gada.

Skriešanas darbnīcās dalība ir bez maksas, taču nepieciešama iepriekšēja reģistrēšanās marathon@necom.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu