Izplēn Šlēgelmilha plāni startēt F2 čempionātā - tas atcelts (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Negaidīti paziņots par Formula 2 (F-2) čempionāta eksistences beigām, kura pēdējās divās sacīkstēs piedalījās arī vadošais latviešu formulu pilots Haralds Šlēgelmilhs.

Tieši šajā čempionātā Šlēgelmilhs bija plānojis aizvadīt nākamo sezonu, bet tagad viņa plāni ir izplēnējuši.

F-2 čempionātu veidoja uzņēmums «MotorSport Vision» (MSV), padarot to par demokrātiskāko no spēcīgām formulu sacensībām. Sacensību automašīnas būvēja «Williams» un tajā tika izmantoti «Audi» dzinēji. Tomēr pēc četriem eksistences gadiem uzņēmums nolēmis projektu pārtraukt.

«Centāmies nodrošināt vienlīdzību braucējiem par pieņemamu cenu. Tomēr kļuva skaidrs, ka čempionāta koncepcija bez komandām, kas ļāva noturēt zemas izmaksas, nespēja mums nodrošināt spēcīgus braucējus,» paziņojumā izteicās MSV vadītājs Džonatans Palmers.

Kā ziņots, septembra beigās Šlēgelmilhs atgriezās sacensībās pēc vairāk nekā gada pārtraukuma, Moncas trasē piedaloties F-2 čempionāta pēdējos divos posmos.

Čempionāta 15.posmā Šlēgelmilhs slapjā trasē izcīnīja devīto vietu kvalifikācijā un bija piektais kvalifikācijā. Savukārt dienu vēlāk aizvadītajā 16.posmā latvietim bija pretējs sniegums - piektā vieta kvalifikācijā un devītā sacīkstēs.

Šlēgelmilhs bija izteicies, ka F-2 čempionāts varētu būt ceturtais spēcīgākais formulu čempionāts pasaulē pēc Pirmās formulas (F-1) GP2 un «World Series by Renault» sacensībām.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu