«Lielvārdei» uzvara viesos, Vidzemes derbija trillerī panākums «Valmierai»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šovakar pie septītā panākuma tika čempione «Lielvārde», kas viesos ar 8:5 apspēlēja «Bausku». Vidzemes olimpiskajā centrā tikai ar pēcspēles metienu palīdzību «Valmiera» pārspēja Kocēnu «Rubeni», izšķirošais vārtu guvums Dāga Rozenbaha kontā.

Bauskā «Lielvārde» jau kārtējo reizi nepārliecinoši sāka spēli, otrā perioda sākumā nonākot zaudētājos ar 0:2. Šoreiz čempioni saņēmās ļoti nopietni, jo jau otrajā pārtraukumā devās, atrodoties vadībā ar 5:3, bet 45.minūtē panāca 7:3.

Mača pēdējās minūtēs baušķenieki pāris vārtus atguva (5:7), tomēr punktu spēlei pielika lielvārdietis Toms Akmeņlauks, kurš 59.minūtē iemeta jau savus piektos vārtus šajā spēlē – 8:5. Piecu vārtu autoram arī labākā spēlētāja gods. FK «Bauska» rindās par labāko tika atzīts Ģirts Laugalis, bet rezultatīvākie bija Pēteris Zeltiņš ar 3 (2+1) un Toms Niedre ar 3 (1+2) punktiem.

«Lielvārdes» spēlējošais treneris Mihails Kostusevs atklāja, ka viņa komanda pēc diviem iepriekš piedzīvotajiem zaudējumiem bija izanalizējusi savas kļūdas un kārtīgi pastrādājusi, lai tās novērstu. Lielvārdiešiem vairs neesot bijis kur atkāpties, jo beidzot bija jāsāk spēlēt.

Tas atspoguļojās jau šajā mačā ar baušķeniekiem - «Lielvārde» spēja izmantot gan savas vārtu gūšanas iespējas, gan arī pārvērst vārtu guvumos pretinieku pieļautās kļūdas. Pirmajā periodā lielvārdieši vēl bijuši «miegaini», taču mača turpinājumā jau sāka spēlēt savu spēli, kas deva gaidīto rezultātu.

Vidzemes olimpiskajā centrā nūjas krustoja divas kaimiņu komandas - «Valmiera» un Kocēnu «Rubene». Pirmā perioda laikā ar 2:1 vadībā izvirzījās kocēnieši, bet nākamajā trešdaļā minimālu pārsvaru ieguva valmierieši – 4:3. Pēdējā periodā «Rubenes» spēlētājs Reinis Mirkšs ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu (4:4) – pagarinājums. Papildlaikā spēles rezultāts nemainījās, bet garajā pēcspēles metienu sērijā stiprāki nervi izrādījās «Valmierai», kas, pateicoties Dāga Rozenbaha metienam no asa leņķa, uzvarēja ar 5:4. Kocēnieša Mārtiņa Zelča raidīto bumbiņu apturēja vārtu pārliktnis.

Par labāko uzvarētāju sastāvā tika atzīts Dāgs Rozenbahs, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Ronalds Arājs. Labākais «Rubenes» rindās – vārtsargs Āris Aldiņš, bet rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Reinis Mirkšs.

«Rubenes» treneris Ainārs Zelčs pastāstīja, ka šī viņa vadītās komandas spēle pret «Valmieru» bija kā jau parasti - «zobs pret zobu». Tiesa, viņam pašam šķitis, ka kocēniešiem šoreiz «nedegušas acis» tā, kā vajadzētu, tāpēc rezultāts savā ziņā ir likumsakarīgs. Protams, varot atrast vēl vismaz 700 maznozīmīgāku iemeslu, kādēļ «Rubene» šoreiz zaudēja... Katrā ziņā visiem, izņemot viņu kā treneri, tādas spēles ir interesantas...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu