Eiduka: Vasiļevskis man nav zvanījis (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagaidām nav zināms, vai Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis, kurš pēc izgāšanās Londonas olimpiskajās spēlēs uz karstām pēdām paziņoja par karjeras beigām, nemainīs savu nostāju un tiešām noslēgs karjeru, laikrakstam «Diena» pastāstījusi sportista ilggadējā trenere Valentīna Eiduka.

Uzreiz pēc neveiksmīgajām sacensībām Vasiļevskis atzina, ka pēc šīs sezonas noslēgs savu karjeru.

Eiduka laikrakstam «Diena» atzina, ka šobrīd Vasiļevskis pagājis maliņā un par saviem nodomiem nav informējis.

«Nav viņš man zvanījis, un, es domāju, ka man jau nu nebūtu viņam jāzvana,» izteicās Eiduka. «Esmu tikai dzirdējusi visādas runas, ka Vadims it kā meklējot iespēju ar startēšanu pelnīt naudu kaut kur ārzemēs. Man jau šķiet, ka tas nav īsti nopietni. Katrīna Sirmā tā rīkojās, bet, cik zinu, par vienu startu nopelnīja 200 līdz 400 eiro. Šaubos, vai šāda naudas summa apmierinās Vasiļevski.»

Pēc Londonas Olimpiādes Eidukai bijusi tikšanās ar Vasiļevski, jo sportists nodevis šķēpus, tomēr garāka saruna gan nav notikusi.

«Es tiešām nezinu, kā es rīkošos, ja Vasiļevskis prasīsies atpakaļ treniņgrupā. Nav jau nevienam noslēpums, ka mūsu treniņgrupā atmosfēra nebija laba,» teica Eiduka. «Vadimam patika vienu otru pavilkt uz zoba, un ar Aināru Kovalu viņam jau ilgu laiku nav kontakta. Es jau biju izlēmusi, ka tas vairs turpināties nevar - vienam bija jāpaiet malā. Tagad ir sanācis, ka Vadims ir paziņojis par karjeras beigšanu.»

Arī Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis un Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms nav informēti par Vasiļevska plāniem.

Ņemot vērā to, ka Vasiļevskis šogad piedzīvoja izgāšanos gan Eiropas čempionātā, gan Londonas olimpiskajās spēlēs, viņam vairs nav cerību saņemt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu.

«Nav jau viņam vairs divdesmit, bet trīsdesmit gadu. Nezinu, kurš būtu gatavs viņu finansēt,» Eiduka diezgan skeptiski vērtē Vasiļevska izredzes sameklēt atbalstītājus Latvijā.

Jau vēstīts, ka Vasiļevskis ir 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions, 2008.gada IAAF vieglatlētikas sezonas finālsacensību uzvarētājs un Latvijas rekordists (90,73 metri).

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu