Rīgas «Dinamo» izcīna pirmo uzvaru jaunajā KHL sezonā (201)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Pirmo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas regulārajā čempionātā sestdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja Slovākijas vienību Bratislavas «Slovan». Vārtus Latvijas komandas labā guva Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums, bet izšķirošo pēcspēles metienu realizēja Robs Šremps.

(Papildināts viss teksts.).

Cīņu rīdzinieki iesāka ļoti veiksmīgi un jau desmitajā sekundē atklāja rezultātu pēc tam, kad Indrašis ar Karsumu bija izgājuši pret pretinieku vārtiem. Kopumā visu pirmo trešdaļu diezgan liels pārsvars piederēja rīdziniekiem, bet «Slovan» komandai labākā iespēja bija, kad, spēlējot mazākumā, tuvu vārtu līnijai ripa nokļuva pēc Milana Bartoviča metiena.

Pēc Roba Šrempa noraidījuma pirmās trešdaļas pēdējās 46 sekundes rīdzinieki aizvadīja mazākumā, bet cīnījās pietiekoši pārliecinoši. Zīmīgi, ka pirmajās 20 minūtēs metienu attiecība bija 11:1 Rīgas «Dinamo» labā.

Otrās trešdaļas sākumā slovākiem bija neliels pārsvars, turklāt «Dinamo» komanda nopelnīja vairākus noraidījumus, kas pusminūti pat lika spēlēt trijatā pret pieciem pretiniekiem. Šī garā mazākuma beigas «Slovan» komanda izmantoja un Bližņaks panāca izlīdzinājumu 1:1.

Trešdaļas otro daļu Latvijas komanda jau spēlēja sekmīgāk un 37.minūtē Bližņaka noraidījuma laikā Karsums panāca izlīdzinājumu, kad pēc lieliskas Krišjāņa Rēdliha piespēles izgāja viens pret pretinieku vārtiem un bija nekļūdīgs. Lieliski spēlējošais Karsums piedalījies visos šīs sezonas Rīgas «Dinamo» vārtu guvumos.

Trešās trešdaļas sākumā pēc Aleksandra Žirū noraidījuma «Dinamo» komanda palika mazākumā, bet šīs divas minūtes sekmīgi izturēja. Savukārt vēl brīdi vēlāk rīdzinieki arī paši ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bet šajā laikā neizveidoja pilnīgi neko.

Jo vairāk trešā trešdaļa tuvojās beigām, jo neveiksmīgāk Rīgas «Dinamo» spēlēja un «Slovan» komanda bija pilnībā pārtvērusi iniciatīvu. Tā, piemēram, 12.minūtē metienu attiecība bija 6:1 «Slovan» labā, bet piecas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām mājinieki arī panāca izlīdzinājumu, vissekmīgāk nospēlējot Miklikam - 2:2.

Pēc rezultāta izlīdzināšanas arī cīņas gaita izlīdzinājās un arvien vairāk momentus radīja arī Rīgas «Dinamo». Tomēr trešajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās un nācās spēlēt pagarinājumu, bet abas komandas bija garantējušas savus pirmos punktus šosezon.

Pagarinājuma sākumā sekmīgāk spēlēja mājinieki, izveidojot arī bīstamus momentus, bet ļoti veiksmīgi vārtos darbojās Jučers. Arī pieliktajās piecās minūtēs rezultāts nemainījās un komandām nācās izpildīt «bullīšus».

Pēcspēles metienos sākotnēji Mihlīkam neizdodas pārspēt Jučeru, bet nākamais uz ledus devās Aleksandrs Ņiživijs, kura metiens bija precīzs. Turpinājumā pieredzējušais Miroslavs Šatans bija pārāks pār Jučeru, bet Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Robs Šremps arī nekļūdījās. Trešajā metienu sērijā pirmais metienu izpildīja «Slovan» komandas čehu leģionārs Mihals Bondrka, bet viņa metienu Jučers atvairīja un nodrošināja Rīgas «Dinamo» uzvaru.

Rīgas «Dinamo» - Bratislavas «Slovan» 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Vārtu guvēji: 1:0 Miks Indrašis (Mārtiņš Karsums, 10.sekundē), 1:1 Mario Bližņaks (Mikliks, Štaijnohs) (27:22, vair.), 2:1 Mārtiņš Karsums (Krišjānis Rēdlihs) (37:44, vair.), 2:2 Mihels Mikliks (Bondrka, Bližņaks) (54:26), 3:2 Robs Šremps (65:00, p.m.).

Metieni: 30 - 20

Soda minūtes: 8 - 6

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Māris Jučers (Mīkaels Telkvists).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Miks Lipsbergs, Andris Džeriņš, Elvijs Biezais, Elvijs Biezais, Gunārs Skvorcovs, Ainārs Podziņš un Gints Meija.

Aizvadīts labs sagatavošanās posms

Gatavojoties jaunajai sezonai dinamieši kopumā aizvadīja desmit pārbaudes cīņas, kur tika izcīnītas septiņas uzvaras un piedzīvotas trīs neveiksmes.

Lielisku sniegumu un savstarpējo ķīmiju šajā sagatavošanās posmā demonstrēja pirmais uzbrucēju virknējums - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons un Miks Indrašis. Par šīs maiņas izcilo darbību Latvijas komandas līdzjutēji varēja pārliecināties «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā, kur šis trio pārliecinoši dominēja - gūstot deviņus vārtus no kopējiem 12.

Sezonu sākušas ar zaudējumiem

Rīgas «Dinamo» sezonas pirmo spēli aizvadīja ceturtdien, kur izbraukumā ar 1:2 atzina Čehijas kluba Prāgas LEV pārākumu. Savukārt «Slovan» hokejisti 6.septembrī savu skatītāju priekšā ar 2:4 zaudēja Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas vienībai Doņeckas «Donbass», kur galvenā trenera pienākumus pilda Jūliuss Šuplers.

Pēdējā izbraukuma cīņu «Dinamo» aizvadīs pirmdien pret Maskavas CSKA vienību, kurā spēlē bijušais Rīgas komandas uzbrucējs Jānis Sprukts.

Savā laukumā pret Kuldu

Pirmo spēli jaunajā KHL čempionātā savu skatītāju priekšā Rīgas «Dinamo» aizvadīs ceturtdien, 13. septembrī, pret Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas «Sibirj».

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas «Dinamo» četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas «Dinamo». Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

«Dinamo» komandai jaunajā sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Komentāri (201)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu