Rīgas «Dinamo» jauno sezonu sāk ar zaudējumu (192)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Ar zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta jaunās sezonas pirmo spēli ceturtdien sāka Rīgas «Dinamo» komanda, kas izbraukumā ar 1:2 piekāpās Prāgas LEV komandai, kur ģenerālmenedžera pienākumus pilda Normunds Sējējs. Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā guva Mārtiņš Karsums.

Šis bija «Lev» komandas debijas mačs KHL čempionātā.

Spēli sākumā aktīvāk darbojās «Lev» komanda, bet rīdzinieku vārtos pārliecinošs bija Māris Jučers. Pirmā reālā iespēja gūt vārtus radās rīdzinieku trešās maiņas uzbrucējam Andrim Džeriņam, kuru izgājienā pret pretinieku vārtsargu apturēja vien ar noteikumu pārkāpumu un uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts soda metiens. Tomēr «bullīti» pārvērst rezultātā Džeriņam neizdevās un to atvairīja vārtsargs Tomašs Poperle.

Desmitajā minūtē rīdzinieki palika mazākumā par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet mazākumā cīnījās pārliecinoši, turklāt izveidoja arī vārtu gūšanas momentu, kad Mika Indraša metienu gandrīz tukšos vārtos bloķēja aizsargs. 14.minūtē lieliska iespēja gūt vārtus bija arī «Lev» spēlētājam Tomašam Rahunekam, bet viņa metienu atvairīja Jučers.

Savukārt 17.minūtē rīdziniekiem izdevās atklāt rezultātu, kad pēc lieliskas Indraša darbības aizvārtē viņš atdeva piespēli Karsumam, kurš bija nekļūdīgs un panāca 1:0. Trešdaļas pašā izskaņā rīdzinieku kļūda aizsardzībā varēja novest pie vārtu zaudējuma, bet atkal sekmīgi darbojās Jučers.

Arī otrā trešdaļa sākās piesardzīgi, bet pirmo nopietno iniciatīvu veica rīdzinieki, kad ceturtajā minūtē viņu pirmā maiņa vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtus. Tikmēr mājinieki pirmo reālo iespēju izveidoja sestajā minūtē, kad Tomašs Moizišs apslidoja vārtus un centās ieraidīt ripu vārtu stūrī, taču pārliecinošu sniegumu demonstrēja Jučers.

Septītajā minūtē pie «Dinamo» vārtiem parādījās pirmie asumi un savstarpējā pagrūstījās gandrīz visi laukuma spēlētāji. Tiesnesis par to piešķīra abpusēju noraidījumu Skvorcovam un Natans Oistriks. Pēc šīs pagrūstīšanās spēles iniciatīvu pārņēma Rīgas «Dinamo», bīstami uzbrūkot Robam Šrempam un Robertam Bukartam. 11.minūtē vēl viena lieliska iespēja gūt vārtus bija Šrempam, taču viņš pēc lieliskas piespēles nespēja ieraidīt ripu tukšajā vārtu stūrī.

12.minūtē rīdzinieku aktivitāte realizējās nopelnītā vairākumā, kad Džeriņš lielā ātrumā mēģināja apslidot pretinieku vārtsargu Jirži Ginkešu, kuram neatlika nekas cits kā nogāzt latvieti. Vairākumā divreiz bīstamas epizodes izveidoja rīdzinieku pirmā maiņa, taču tā otrajā daļā uzbrukumi nevedās.

Trīs ar pusi minūtes pirms otrās trešdaļas beigām izlīdzinājumu panāca Bartečko, kad ripa pie viņa veiksmīgi nonāca pēc rikošeta. Īsu brīdi vēlāk Aleksandram Žirū bija lieliska iespēja atkal vadībā izvirzīt viesus, tomēr viņš nerealizēja izgājienu pret vārtiem. Savukārt atlikušajā perioda daļā komandām vairs nebija nopietnas iespējas izmainīt cīņas rezultātu - 1:1.

Trešo periodu aktīvāk iesāka laukuma saimnieki, tomēr līdzīgi kā pirmajos divos periodos komandas bīstamas epizodes pie vārtiem neradīja. Arī perioda turpinājumā komandas ilgi neko vairāk par metieniem no distances un mēģinājumiem nokļūt bīstamās metienu pozīcijās nespēja radīt.

Desmitajā minūtē rīdzinieki izgāja trijatā pret vienu pretinieku aizsargu, taču epizode noslēdzās ar neprecīzu piespēli. Savukārt «Lev» hokejisti brīdi vēlāk panāca savu un izvirzījās vadībā, kad Surovijs ar plaukstas metienu aizsarga aizsegā pārspēja līdz šim lielisku spēli demonstrējušo Jučeru.

Turpinājumā Rīgas «Dinamo» centās aktivizēties, tomēr uzbrukumā nekas viņiem neizdevās un bīstamākus momentus pretuzbrukumos radīja tieši «Lev» hokejisti. Spēles beigās Rīgas «Dinamo» komandai sekmīgās pretinieku darbības rezultātā pat neizdevās nomainīt Jučeru pret sesto laukuma spēlētāju un Latvijas klubs sezonu iesāka ar zaudējumu.

Rīgas «Dinamo» - Prāgas LEV 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Mārtiņš Karsums (Miks Indrašis, 16:51), 1:1 Lubošs Bartečko (Jakubs Klepišs, 36:36), 2:1 Tomašs Surovijs (Andrejs Ņemecs).

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Māris Jučers (Mīkaels Telkvists).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks un Arvīds Reķis.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs un Ainārs Podziņš.

Aizvadīts labs sagatavošanās posms

Gatavojoties jaunajai sezonai dinamieši kopumā aizvadīja desmit pārbaudes cīņas, kur tika izcīnītas septiņas uzvaras un piedzīvotas trīs neveiksmes.

Lielisku sniegumu un savstarpējo ķīmiju šajā sagatavošanās posmā demonstrēja pirmais uzbrucēju virknējums - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons un Miks Indrašis. Par šīs maiņas izcilo darbību Latvijas komandas līdzjutēji varēja pārliecināties «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā, kur šis trio pārliecinoši dominēja - gūstot deviņus vārtus no kopējiem 12.

Pretinieks cer iekļūt Rietumu konferences finālā

KHL starpsezonā Sējējs nolīga tādus hokejistus kā Marselu Hosu, Juraju Mikušu, Tomašu Suroviju, Jirži Novotniju, Ēriku Kristensenu, Jakubu Klepišu, Aleksandru Pikārdu, Neitanu Oistriku... Uz «papīra» LEV komanda izskatās gana iespaidīgi, taču uzvarētājs būs zināms tikai pēc šodienas spēles.

Pirms neilga laika Sējējs masu medijiem pavēstīja, ka LEV noteikti cīnīsies par vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

«Komanda ir nokomplektēta pieklājīgi. Domāju, ka mums ir pa spēkam iekļūt konferences finālā,» «Sovetskij Sport» pirms sezonas sacīja Sējējs. «Izdarīt to būs grūti, jo pretinieki mums ir ļoti spēcīgi. Ja NHL būs lokauts, tad pastiprināsimies ar diviem spēlētājiem.»

LEV vienības budžets šajā sezonā ir ap 20 miljoniem eiro (14 miljoniem latu). «Tas ir normāls budžets, lai izveidotu konkurētspējīgu komandu,» izteicās Prāgas «Lev» ģenerālmenedžeris.

Turpinājumā pret «Slovan» un CSKA

Nākamo izbraukuma maču «Dinamo» aizvadīs sestdien, kad spēkosies ar līgas debitanti Bratislavas «Slovan», bet divas dienas vēlāk dosies uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu, kur aizvadīs cīņu ar Latvijas uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto CSKA vienību.

Savukārt pirmo spēli jaunajā KHL čempionātā savu skatītāju priekšā Rīgas «Dinamo» aizvadīs ceturtdien, 13. septembrī, pret Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas «Sibirj».

Komentāri (192)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu