«Dinamo» šodien aizvada jaunās sezonas pirmo spēli (146)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rīgas «Dinamo» šodien aizvadīs pirmo jaunās sezonas pirmo spēli, izbraukumā tiekoties ar Prāgas LEV vienību, kur ģenerālmenedžera pienākumus pilda Normunds Sējējs. Spēle sāksies plkst. 21.00 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs vērot «Viasat Sport Baltic» kanālā.

Arī Ivanāns devies pirmajā izbraukumā

Pirmajā izbraukumā, kurā Rīgas «Dinamo» komanda aizvadīs trīs spēles (6.septembrī Prāgā pret «Lev», 8.septembrī Bratislavā pret «Slovan» un 10.septembrī Maskavā pret CSKA), treneri līdzi ņems 25 hokejistus, tajā skaitā arī no rokas savainojuma atlabstošo uzbrucēju Raiti Ivanānu.

33 gadus vecais Ivanāns, visticamāk, aizvadīs kādu no pirmajām trijām izbraukuma cīņām.

No tiem hokejistiem, kas kopā ar «Dinamo» gatavojās sezonai, mājās paliks pieredzējušie Ģirts Ankipāns un Rodrigo Laviņš, bet Juris Upītis kopā ar HK «Rīga» šobrīd atrodas izbraukumā Krievijā.

Aizvadīts labs sagatavošanās posms

Gatavojoties jaunajai sezonai dinamieši kopumā aizvadīja desmit pārbaudes cīņas, kur tikai izcīnītas septiņas uzvaras un piedzīvotas trīs neveiksmes.

Lielisku sniegumu un savstarpējo ķīmiju šajā sagatavošanās posmā demonstrēja pirmais uzbrucēju virknējums - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons un Miks Indrašis. Par šīs maiņas izcilo darbību Latvijas komandas līdzjutēji varēja pārliecināties «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā, kur šis trio pārliecinoši dominēja - gūstot deviņus vārtus no kopējiem 12.

Tāpat jāuzteic «Dinamo» komandas latviešu vārtsargs Māris Jučers. 25 gadus vecais latvietis pārbaudes mačos spēja izkonkurēt pieredzējušo zviedru Mīkaelu Telkvistu. Visticamāk, Jučers arī stāsies vārtos pret Prāgas lauvām.

Pretinieks cer iekļūt Rietumu konferences finālā

KHL starpsezonā Sējējs nolīga tādus hokejistus kā - Marselu Hosu, Juraju Mikušu, Tomašu Suroviju, Jirži Novotniju, Ēriku Kristensenu, Jakubu Klepišu, Aleksandru Pikārdu, Neitanu Oistriku... Uz «papīra» LEV komanda izskatās gana iespaidīgi, taču uzvarētājs būs zināms tikai pēc šodienas spēles.

Pirms neilga laika Sējējs masu medijiem pavēstīja, ka LEV noteikti cīnīsies par vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

«Komanda ir nokomplektēta pieklājīgi. Domāju, ka mums ir pa spēkam iekļūt konferences finālā,»

«Sovetskij Sport» pirms sezonas sacīja Sējējs. «Izdarīt to būs grūti, jo pretinieki mums ir ļoti spēcīgi. Ja NHL būs lokauts, tad pastiprināsimies ar diviem spēlētājiem.»

LEV vienības budžets šajā sezonā ir ap 20 miljoniem eiro (14 miljoniem latu). «Tas ir normāls budžets, lai izveidotu konkurētspējīgu komandu,» izteicās Prāgas «Lev» ģenerālmenedžeris.

Turpinājumā pret «Slovan» un CSKA

Nākamo izbraukuma maču «Dinamo» aizvadīs sestdien, kad spēkosies ar līgas debitanti Bratislavas «Slovan», bet divas dienas vēlāk dosies uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu, kur aizvadīs cīņu ar Latvijas uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto CSKA vienību.

Savukārt pirmo spēli jaunajā KHL čempionātā savu skatītāju priekšā Rīgas «Dinamo» aizvadīs ceturtdien, 13. septembrī, pret Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas «Sibirj».

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs pirmajā izbraukumā

Vārtsargi: Māris Jučers un Mīkaels Telkvists.

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un Mārtiņš Porejs.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Raitis Ivanāns, Ainārs Podziņš un Miks Lipsbergs.

Komentāri (146)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu