Štrombergs: Neaprakstāma sajūta - tāda pati kā Pekinā (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sajūta ir neaprakstāma un tāda pati kā Pekinā, pēc izcīnītās zelta medaļas Londonas olimpiskajās spēlēs izteicās Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

Štrombergs piektdien finālbraucienā finišēja pēc 37,576 sekundēm, bet otrajā vietā palikušais šī gada pasaules čempions Sems Vilobijs no Austrālijas atpalika par 0,353 sekundēm.

25 gadus vecais Štrombergs aizstāvēja pirms četriem gadiem Pekinā izcīnīto titulu, kļūstot par divkārtējo olimpisko čempionu.

Grūti noticēt

«Neaprakstāma sajūta - tāda pati kā Pekinā. Grūti noticēt šim panākumam,» pēc sacensībām izteicās Štrombergs. «Arī šodien [piektdien] iesāku palēni, bet ar katru braucienu palika arvien labāk, un uzreiz pēc trešā pusfināla brauciena noķēru īsto sajūtu.»

«Smaguma ziņā šī medaļa ir smagāka,» teica Štrombergs. «Šīs man bija nozīmīgākās sacensības, kas man līdz šim bijušas. Arī psiholoģiskajā ziņā tādu vairs nebūs.»

Nākamā Olimpiāde būs pēdējā

«Mans mērķis ir 2016.gada Riodežaneiro Olimpiāde, bet tās noteikti būs manas pēdējās olimpiskās spēles. Šis ir jauno braucēju sporta veids. Riodežaneiro man būs 29 gadi un varēšu pretiniekus paņemt ar pieredzi,» atzina nu jau divkārtējais olimpiskais čempions.

Bija pārliecināts par saviem spēkiem

«Finālā izslēdzu galvu, noķēru īsto sajūtu un viss bija atkarīgs tikai no manis. Tad jau biju pārliecināts par sevi,» stāstīja Štrombergs. «Pirmais paldies jāsaka trenerim Ivo Lakučam, bet pārējie paldies arī ģimenei un abiem pārējiem čaļiem [Edžum Treimanim un Rihardam Veidem], ar kuriem daudz strādāju treniņos.»

Ārpus finālbrauciena dalībnieku skaita palika Treimanis, Veide un vienīgā Latvijas pārstāve sieviešu konkurencē Sandra Aleksejeva.

Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas, kamēr Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Savukārt Aleksejeva šīgada pasaules čempionātā ieņēma 16.vietu, tomēr sacensībās viņa piedzīvoja nopietnu kritienu, saraujot kājas sānu saites un krusteniskās saites, kā arī iedzīvojoties meniska plīsumā.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu