Radeviču no bronzas šķir tikai viens centimetrs (143)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sportiste Ineta Radeviča trešdien izcīnīja augsto ceturto vietu Londonas olimpiskajās spēlēs tāllēkšanā. No bronzas godalgas viņu šķīra tikai viens centimetrs. Latvijas rekordistei šīs bija karjeras pēdējās lielās sacensības.

Radeviča izpildīja teicamu lēcienu sēriju. Jau pirmajā mēģinājumā viņa aizlēca 6,88 metrus tālu, kas ir 2011. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējas karjeras otrs labākais rādītājs.

Divi mēģinājumi krāslavietei netika ieskaitīti, bet pārējos lēca 6,74, 6,77 un 6,79 metrus tālu.

Par olimpisko čempioni ar 7,12 metrus tālu lēcienu kļuva amerikāniete Britnija Rīze. Sudraba godalgu izcīnīja krieviete Jeļena Sokolova, kura piezemējās pie 7,07 atzīmes (personiskais rekords), bet bronzas medaļu ieguva Dženeja Deloača no ASV.

Amerikāniete piektajā mēģinājumā tikai par centimetru apsteidza Radeviču. Vēlāk izrādījās, ka ar 6,89 metrus tālu lēcienu pietika, lai kaklā kārtu bronzas medaļu.

Kvalifikācijas sacensībās 31 gadu vecā Radeviča aizlēca 6,68 metrus tālu. Tobrīd tas bija 2010. gada Eiropas čempiones labākais rezultāts šajā sezonā.

TVNET jau ziņoja, ka kvalifikāciju nespēja pārvarēt olimpisko spēļu debitante Lauma Grīva. 27 gadus vecā sportiste labākajā mēģinājumā sasniedza 6,10 metru atzīmi, ierindojoties pēdējā, 28. vietā.

Radevičai piederošais Latvijas rekords ir 6,92 metri.

Komentāri (143)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu