Borodavko panākums Londonas olimpisko spēļu pirmajā cīņā (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Londonas olimpisko spēļu džudo sacensībās vīriešiem svara kategorijā līdz 100 kilogramiem ceturtdien uzvaru pirmajā cīņā izcīnīja Latvijas sportists Jevgēņijs Borodavko.

Borodavko izslēgšanas turnīra 1/16 finālā ar rezultātu 1:0 pieveica mazpazīstamo Amerikāņu Samoa pārstāvi Entoniju Liu.

Šajā cīņā Latvijas džudists jau 43.sekundē veica skaistu metienu un pārspēja savu pretinieku ar atzīmi «ippon» (tīrā uzvara).

Astotdaļfinālā ceturtdien Borodavko pretinieks būs vācietis Dimitri Peterss, kurš savā pirmajā cīņā ar 1:0 pārspēja Arielu Zēvi no Izraēlas.

Lai turpinātu cīņu par medaļām, džudistiem nepieciešams uzvarēt pirmajās divās cīņās.

Otrs Latvijas džudists Londonas olimpiskajās spēlēs Konstantīns Ovčiņņikovs otrdien sacensībās svara kategorijā līdz 81 kilogramam pirmajā cīņā zaudēja brazīlietim Leandru Gilheiru un izstājās no turpmākās dalības Olimpiādē.

Starptautiskā Džudo federācija (IJF) tiesības piedalīties četrgades svarīgākajā turnīrā bija piešķīrusi arī Vladimiram Osnačam svara kategorijā virs 100 kilogramiem, tomēr viņam Londonas Olimpiāde ies secen, jo sportists vēl nav pilnībā atguvies no pagājušā gada augustā Turcijā piedzīvotās smagās autoavārijas.

Citam Latvijas džudistam Osnača nopelnīto ceļazīmi nav tiesību izmantot.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu