Nedēļas nogalē notiks sacensības jāšanas sportā «Baltic Open 2012»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 20. līdz 22. jūlijam biedrības «Jauno jātnieku skola» sporta bāzē «Zustrenes» Inčukalnā risināsies jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā «Baltic Open 2012», kurās piedalīsies visu trīs Baltijas valstu sportisti dažādās konkurencēs, TVNET informē Jauno jātnieku skolas pārstāvji.

Sacensības notiks trīs dienas, katru dienu paredzēti četri līdz pieci sacensību maršruti, kuros sacentīsies gan bērni un jaunieši, gan amatieri un jau pieredzējuši jātnieki – visi atbilstoši savai un zirgu sportiskajai sagatavotībai un prasmēm. Zemākais maršruts pašiem jaunākajiem sportistiem būs sākot no 100 cm, bet sacensību galvenais un augstākais maršruts «Citadeles balva» būs līdz 135 cm augsts, tajā arī paredzēts vislielākais balvu fonds, 1960 lati.

«Man ļoti patīk Inčukalnā rīkoto sacensību atmosfēra, tāpēc uz turieni vienmēr ņemu līdzi daudz zirgu. Ir sajūta, ka organizatoriem tiešām interesē, kā jūtas zirgi, jātnieki un palīgi – tas ir ļoti patīkami.

Šogad uz «Baltic Open» lielākā daļa būs jaunzirgi, kuri vēl tikai gūst sacensību pieredzi, pagaidām vēl neesmu izlēmis, ar kuru zirgu lekšu augstāko sacensību maršrutu, bet noteikti cīnīšos par uzvaru. Noteikti startēšu arī maršrutā «Konkūrs - basketbols», jo liekas, ka tas būs foršs un jautrs piedzīvojums,» saka pagājušā gada sacensību augstās ceturtās godalgotās vietas ieguvējs Kristaps Neretnieks.

Viens no interesantākajiem sacensību maršrutiem «Konkūrs - basketbols» notiks sestdien, to atbalsta basketbola klubs «VEF Rīga», un tajā jātniekiem būs gan jāpārvar šķēršļi, gan jātrāpa bumba basketbola grozā, sēžot zirga mugurā. Šāds maršruts sacensībās Latvijā ir pirmo reizi un būs liels izaicinājums sportistiem. Šajā maršrutā jātniekiem talkā nāks arī «VEF Rīga» basketbolisti.

Ieeja sacensībās 20.jūlijā ir bez maksas, 21. un 22. jūlijā ieejas maksa vienam cilvēkam ir 1 lats, bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja ir bez maksas visas sacensību dienas. Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās visā Latvijā un www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu